Türkiye'de kapanma uzayacak mı? İşte cevabı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV’de yayınlanan 24 Özel programında Türkiye’nin gündemindeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de kapanma uzayacak mı? İşte cevabı...
07 Mayıs 2021 Cuma 01:03

banner9

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV’de yayınlanan 24 Özel programında Türkiye’nin gündemindeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, tam kapanmanın 19 Mayıs’a dek uzayıp uzamayacağı konusunda “Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok” dedi. Alkol satışı yasağı tartışmalarına değinen Soylu, DSÖ’nün alkol tüketimiyle ilgili belirlediği maddeleri aktardıktan sonra, “Bunları ben söylemiyorum, DSÖ söylüyor. Bunu siyasallaştırmaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi.” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na soruşturma açıldığı iddialarıyla ilgili, “Bu görüntülerin ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum” derken, “Neticede ne yapacağız? Böyle bir sonuç geldiği zaman, ben buna soruşturma izni vermem.” diye de ekledi. Ses ve görüntü kaydı genelgesinin basın özgürlüğüyle bir ilgisi olmadığını vurgulayan Soylu, genelgeyle var olan kanunlardaki hakların hatırlatıldığını ifade etti.

Milyonlarca insan hayatını kaybetti. On milyonlarca insanın hasta olduğu bir salgını birlikte yaşıyoruz. Sadece biz yaşamıyoruz, kıtalar yaşıyor, komşularımız, Avrupa yaşıyor. Aldığımız tedbirlerin işe yarayıp yaramadığını aldığımız dönemde öğrendiğimiz bir süreçle karşı karşıyayız. Bu süreç ülkelerin aldığı tedbirlerde daha çok insanları birbiriyle sosyal ilişkiler içerisine koymamak üzere planladıkları bir dönem. Bunu Almanya da, İngiltere de, Fransa da, Amerika da böyle yapıyor.

Türkiye’de böyle bir dönemin olmasını kimse istemezdi ama öyle bir sonuçla karşı karşıya kaldık ki Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptırmış olduğu şehir hastaneleri bugün Türkiye’nin sağlık alanında en güvenli ülkelerden biri olmasını sağladı. Kısmi kapanma döneminde 63 binlerdeydik. Sonra 29-30 binlere düştük. Şimdi 23-24 seviyelerindeyiz. 63 binden 23 bine... Demek ki aldığımız tedbirler, kamu düzenimiz ve kamu güvenliğimiz devam ediyor, sağlık sisteminin sürdürülebilirliği devam ediyor.

Tam kapanma dönemindeyiz şu an. Belki de sosyal izolasyonda zorluk çekeceğimiz ve bulaşın çok rahat geçebileceği bir dönem bayramlar ve yaz dönemi. Ayrıca tarımın en önemli dönemindeyiz. Yine bunun yanı sıra, ekonomik olarak da hareketlenmemiz gereken önemli bir dönem içerisindeyiz. Üçüncüsü, turizm dönemindeyiz. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.