Güney Kıbrıs’ta Temel İhtiyaç Malzemelerinin Fiyatlarında Son Bir Ay İçerisinde Yüzde 80 Artış Meydana Geldi

Güney Kıbrıs’ta Temel İhtiyaç Malzemelerinin Fiyatlarında Son Bir Ay İçerisinde Yüzde 80 Artış Meydana Geldi
16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:33

banner9

Rum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında son bir ay içerisinde yüzde 80 artış meydana geldiğini açıkladı.

Haravgi gazetesi, Rum Tüketicileri Koruma Derneği tarafından dün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’taki temel ihtiyaç ürünlerine son bir ay içerisinde ortalama yüzde 80 zam geldiğini duyurduğunu aktardı.

Açıklamada, enflasyon sepetinde yer alan 168 üründen 128’ine zam geldiği, elektrik ve yakıt zamları sonrasında yeni zamların da gelmesinin beklendiği belirtildi.

Haberde, pirinç ve bakliyatta bazı ürünlerde yüzde 16,3, un, şeker ve yumurtada yüzde 14,4 ve sebzelerde ise 5 üründen 3’ünde yüzde 10,3’e varan artışlar yaşandığı belirtilirken, artış gerçekleşen ürünlere ayrıntısıyla yer verildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.