Trump hastalandı ABD düğmeye bastı

Trump hastalandı ABD düğmeye bastı
02 Ekim 2020 Cuma 18:59

banner9

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklanmadan önce "Kıyamet Günü Uçakları" olarak adlandırılan E-6B Mercury uçakları ABD'nin her iki yakasından da havalandı.

STANDART GÜVENLİK PROTOKOLÜ

​ABD'ye ait deniz ve kara nükleer füzelerini ateşleme kabiliyetine sahip E-6B Mercury uçaklarının havalandırılmasının başkanın hastalanması durumunda uygulanan standart güvenlik protokolü olduğu belirtildi.

RAKİP ÜLKELERE BİR MESAJ

ABD'li uzman Tim Hogan, "E-6B Mercury uçaklarının havalanmasının denizaltından fırlatılan balistik füze ve kıtalararası balistik füze fırlatma kabiliyetine sahip ülkelere mesaj" niteliğinde olduğunu söylerken, "Bu uçaklar bir devletin ABD'ye nükleer silahla saldırması halinde dünya üzerindeki herkesi öldürme kapasitesine sahip" bilgisini paylaştı. 

Forbes da bunun Rusya, Çin ve Kuzey Kore gibi rakip ülkelere, "başkomutanın hasta olmasına rağmen nükleer komuta sisteminin sağlam olduğunu gösteren bir mesaj olduğu" değerlendirmesi yaptı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.