BAT, İK alanında değer yaratmaya devam ediyor

BAT, Türkiye’nin En İyi ilk 3 İşverini’nden biri olmanın yanı sıra üst üste 5’inci kez Avrupa’nın ve Türkiye’nin ‘En İyi İşverenleri’ Listesinde…

BAT, İK alanında değer yaratmaya devam ediyor
22 Ocak 2022 Cumartesi 11:30

banner9

BAT, Global bağımsız araştırma şirketi Top Employers Institute tarafından Türkiye’deki fark yaratan İK uygulamaları ile bu yıl da ‘Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşverenlerinden biri seçildi. 5’inci kez üst üste ödüle layık görülen BAT, Türkiye sıralamasında listedeki ilk 3 şirketten biri oldu.

Global bağımsız araştırma şirketi Top Employers Institute tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın en önde gelen şirketlerinin yer aldığı değerlendirmede “yetenek stratejisi, işe alım ve uyum programları, öğrenim ve gelişim imkânları, kariyer ve performans yönetimi, çeşitlilik ve kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, ücretlendirme ve yan haklar, dijital İK süreçleri, şirket kültürü ile çalışma koşulları ve çalışan mutluluğu” kriterlerinde başarılı bir performans sergileyen BAT, Türkiye sıralamasında listedeki ilk 3 şirketten biri olarak, üst üste 5’inci kez hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın ‘En İyi İşverenleri’ ödülüne layık görüldü.

Organizasyon kültür gelişimini, çalışanların sağlık ve motivasyonunu şirket kültürünün merkezine koyan yenilikçi uygulamalar ve projelerle, global ve saygın bir kuruluş tarafından takdir edilmekten mutluluk duyduklarını belirten BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Kıbrıs Bölgesi İK Direktörü Gökçe Kulak, “Büyük bir aile olduğumuz BAT Türkiye’de, tüm çalışanlarımızın farklılıklarına değer veren, fikirlerini açıkça söyleyebildikleri ve iş-yaşam tercihlerine destek olan bir çalışma ortamı yaratmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, yıllardır başarıyla sürdürdüğümüz uygulamalarımıza ek olarak her yıl öncü nitelikte sayabileceğimiz yeni projeleri de hayata geçiriyoruz. Her bir üyesi ile her koşulda birbirine canı gönülden bağlı güçlü bir organizasyon olduğumuzu bu sene bir kez daha görmüş olmaktan ve üst üste 5.kez yaşadığımız bu gururu tüm BAT Türkiye ailesiyle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

BAT TÜRKİYE’DEKİ FARK YARATAN İK UYGULAMALARI

Çalışanlarına dinamik, çeşitlilik barındıran ve aynı zamanda imkanlarla dolu bir çevre sunan BAT Türkiye’nin yakın zamanda farklılık yarattığı İK uygulamaları ise şöyle:

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık: BAT’nin her zaman en önemli değerlerinden biri olan çeşitlilik ve kapsayıcılık 2020 yılı itibarıyla hayata geçen yeni Ethos değerlerinde de “Çeşitliliğe Değer Verme” olarak yerini alıyor. Çalışanlar arasında eğlenceli yarışmalar düzenlenerek, bilinçlendirici video içerikleri ve dijital eğitimlerle farkındalık her zaman yüksek tutuluyor. Kadın yöneticilerin bireysel marka gelişimlerine destek olmak, iş hayatında etkinliklerini arttırmak ve rol model kadın liderlerle bir arada vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen “Women in Leadership” global programına her sene farklı ülkelerden kadın katılımcılarla beraber BAT Türkiye çalışanları da katılıyor. 2021 yılında Global Returner Programını hayata geçiren BAT Türkiye, bu program ile herhangi bir sebepten ötürü 18 aydan fazla süre iş hayatına ara vermek durumunda kalan kişilere kariyer yolculuklarına tekrar başlamaları için destek oluyor. Bütün bu uygulamaları ile BAT, Türkiye’nin de katılımı ile globalde 2021 yılında Ulusal Eşitlik Standardı (NES) ve Küresel Eşitlik Standardı (GES) sertifikalarını almaya hak kazanan ilk tütün şirketi oldu.

Flex@BAT Programı: 2021 yılında pilot olarak uygulaması başlayan Flex@BAT programı ile BAT Türkiye çalışanları esnek çalışma saatleri, uzaktan çalışma seçenekleri, ebeveynler için okulun ilk ve son günü çalışma esnekliği, kariyer molası gibi fırsatlardan pilot program boyunca yararlanmaya başladı. Çalışan geri bildirimleri sonrası içeriği güncellenecek olan Flex@BAT programı sayesinde BAT Türkiye çalışanları farklı çalışma opsiyonları arasından ihtiyaçlarına uygun olanlardan faydalanabilecek.

Çalışan Destek Platformu: BAT Türkiye’nin pandemi döneminde çeviklikle hayata geçirdiği bir uygulama olan Çalışan Destek Platformu tüm BAT çalışanlarına ve birinci derece yakınlarına psikolojik, finansal, hukuki, teknolojik, sosyal, tıbbi, yenidoğan bakımı ve daha birçok konuda ücretsiz danışmanlık desteği sağlıyor.

Parents@BAT Programı: Çalışanların annelik ve babalık sürecinin ilk yıllarında desteklenmesi  amacıyla hayata geçirilen bu program,  annelik izninden esnek çalışmaya, online ebeveynlik koçluğuna kadar pek çok konuda olanak sunuyor. Anne ve baba adaylarının bu süreci kolay ve stressiz geçirmelerine, doğum sonrası işe döndüklerinde hem özel hem de iş hayatlarındaki dengenin kurulmasına destek olan Parents@BAT programındaki haklardan koruyucu aile olan ya da evlat edinen BAT çalışanları da yararlanabiliyor.

Gelişim Fırsatları: Her seviyede gelişim ve öğrenim imkanları yaratmayı hedefleyen BAT Türkiye’de çalışanlara, hem teknik yetkinlikleri kazandırmayı hem de liderlik yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan, globalden de desteklenen bir eğitim portföyü sunuluyor. Bu eğitim portföyü içerisinde sınıf içi eğitimler kadar, teknolojinin ve çalışan tercihlerinin değişmesi ile birlikte çok önemli bir öğrenme aracı haline gelen online platformlar da yer alıyor. BAT’nin en yeni dijital öğrenme platformu olan GRID, dijitaldeki tüm eğitim içeriklerine tek bir yerden erişimi mümkün kılıyor. Gelişimin her kademede olduğuna inanan BAT Türkiye’de, ‘’My Light is on You’’ mentorluk programı ile birlikte kıdemli yöneticiler ve kariyerinin başındaki çalışanlar birbirlerine mentorluk/tersine mentorluk yaparak öğrenmeye ve gelişmeye devam ediyorlar.

İşe Alım Programları: BATTERY Staj Programı ve Global Graduate adı verilen yönetici adayı programı başarılı yetenekleri kariyerlerinin ilk yıllarında şirkete kazandırıyor.

Esnek Yan Haklar Uygulamaları: Türkiye’de esnek yan hakları hayata geçiren ilk şirketlerden biri olan BAT Türkiye’de çalışanlar her yıl Aralık ayında bir sonraki yıl için kendilerine tanımlanmış olan puanlar dahilinde Esnek Yan Haklar sistemi üzerinden seçimlerini yapıyorlar. Çalışanlar Esnek Yan Haklar kapsamında özel sağlık sigortasının yanı sıra  eğitim destek paketi, tatil paketi, alışveriş çekleri gibi birçok haktan yararlanabiliyor.

Bunlara ek olarak, çalışanların mutlu ve huzurlu olmadığı bir kurumun sürdürülebilir başarı sağlamasının mümkün olmayacağı ilkesiyle, çalışan dostu bir ofis yaratan BAT Türkiye, İstanbul merkez ofisi ile 2018-2019 European Property Awards’ta ‘En İyi Ofis Tasarımı’ ödülünün sahibi oldu. Aynı zamanda Leed Platinum sertifikasına da sahip olan İstanbul merkez ofisi, Office Snapshots’ta yayınlanan 3.500 ofis arasından belirlenen ‘En İyi 25 Ofis’ listesine de Türkiye’den girmeyi başaran nadir şirketlerden biri olmuştur.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.