Beşparmak Dağları’ndaki tankı kullanan Abdulkadir Kurt gençlerle buluştu

Beşparmak Dağları’ndaki tankı kullanan Abdulkadir Kurt gençlerle buluştu
19 Eylül 2020 Cumartesi 12:53

banner9

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Beşparmak Dağları’nda bin 24 metre yükseklikte dik ve sarp kayaların üzerinden ilerleyerek düşman tahkimatını püskürten bu yönüyle “efsaneleşen” tank hafızlardan hiçbir zaman silinmedi. Şimdilerde Van’ın Erciş ilçesinde hayatını sürdüren ve o tankın sürücüsü Abdulkadir Kurt, 19 Eylül Gaziler Günü’nde gençlerle buluştu.

Çiçeklerle karşılandığı Erciş Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Kurt, 46 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı’nda silah arkadaşlarıyla verdikleri mücadeleyi anlattı.

Kurt, harekatta gazi olduğunu ve hâlâ vatan görevi için, şehit olmak için hazır beklediğini belirterek, “Sağ olsun gençlerimiz bu güzel günde bizleri unutmadı. Biz o savaşı ülkemiz, vatanımız ve gençlerimiz için yaptık. Gençlerimiz de vatanına, bayrağına, milletine sahip çıksın. Bu ülke, bu vatan kolay alınmadı. Savaş zordu ancak yine çıkarsa biz de yine seve seve görev almaya hazırız” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.