Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Kararları Açıklandı

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Kararları Açıklandı
10 Haziran 2022 Cuma 16:06

banner9

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından Alınan Özet Kararlar şöyle

A.ÜLKEYE GİRİŞ İLE İLGİLİ KARARLAR 

1. 13 Haziran 2022' den itibaren ülke girişlerinde aşı kartı ve veya Covid -19 testi sorulmayacaktır.

C.MASKE İLE İLGİLİ KURALLAR

5.Hastaneler ile sağlık merkezleri, yaşlı bakım evleri, huzurevleri ve cezaevi çalışanları ve bu merkezleri ziyaret eden kişiler maske kullanacaklardır.

D.TESTLER İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR

8.Yaşlı bakım evlerini ve cezaevlerini ziyaret edecek kişiler son 48 saatlik negatif antijen testlerini veya son 72 saatlik negatif PCR testlerini ibraz etmek zorundadırlar. Semptom gösteren kişiler testleri negatif olsa dahi belirtilen yerleri ziyaret edemeyeceklerdir.  

E.TEMASLI  KİŞİLERLE İLGİLİ KARARLAR

10.Covid 19 pozitif kişi ile temas eden kişiler semptom takibi yaparak maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecektir.

Bu kişilerin 5. Gün test yapma zorunlukları kaldırılmış olup sadece semptom göstermeleri halinde antijen testlerini yaptıracaklardır. Antijen testlerinin pozitif çıkması durumunda PCR testi yaptıracaklardır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.