Halil Falyalı Cinayeti! Soyalan, Son Gelişmeleri Aktardı

Halil Falyalı Cinayeti! Soyalan, Son Gelişmeleri Aktardı
21 Şubat 2022 Pazartesi 13:00

banner9

Çatalköy’de 8 Şubatta meydana gelen Halil Falyalı ve Murat Demirtaş cinayetiyle ilgili Polis Genel Müdürlüğü (PGM) basın toplantısı düzenledi.

Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, cinayetle ilgili son gelişmeleri aktardı ve ortaya atılan iddiaları yanıtladı. Ahmet Soyalan polisin yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti. Soyalan, olayın meydana geldiği andan itibaren faillerin yakalanması için çalıştıklarını belirterek, cinayetin işlenmesinin ardından her türlü ihtimal göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Soyalan’ın açıklaması şöyle:

Elde edilen bulgular doğrultusunda ilk tutuklamalar gerçekleştirildi.

12.02.2022 tarihinde Alsancak’ta bir ikametgahta gerçekleştirilen operasyon sonucu ise yine olayda zanlı olarak tespit edilen iki kişi daha tutuklanmış ve söz konusu ikametgahta yapılan aramada ise bir adet 9 mm çapında tabanca ve 15 adet mermi ele geçirildi.

Çatalköy 20 Temmuz Caddesinin yaklaşık bir kilometrelik batı kısmında, dere yatağı içerisinde atılı vaziyette, iki adet kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 adet şarjör ve 39 adet mermi ile bir adet 9 mm çapında tabanca ve tabancaya ait şarjör ve toplam 13 adet mermi bulundu. Yapılan balistik incelemeler sonucu söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptandı.

Silahların bulunması cinayetin aydınlatılması için elimizi güçlendirdi.

Olayın meydana geldiği andan itibaren faillerin bulunamayacağı veya üzerinin kapatılması beklentileri veya iddiaları vardı.

Türkiye polisi ile birlikte çalıştık ve sonuca ulaştık. Elde ettiğimiz bulguların TC Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaştık.

Toplam 8 kişi İstanbul’da tespit edildi ve tutuklandılar.

Suç delillerini fotoğraf video emniyet genel müdürlüğü ile paylaştık. Gönderilen deliller, TC Emniyet Genel Müdürlüğü kriminal bölüm tarafından incelendi ve olayın aydınlatılmasına katkı konuldu.

Soruşturma kapsamında 8 Türkiye’de ve 3 KKTC’de olmak üzere toplam 11 tutuklu var.

Eldeki delillere ve bulgulara göre an az 3 kişi olay yerindeydi.

Tutuklular, soruşturma tamamlanınca mahkemeye sevk edilecekler.

300 kişi ile görüşüldü ve 100 kişiden ifade alındı.

Kent güvenlik sistemleri haricinde 80 civarında mahalli kamera görüntüsü incelendi.

Basın kuruluşları tarafından ortaya atılan iddialara değinmek istiyorum.

Halil Falyalı’nın arkasından gelen araçta sadece koruması vardı. Eşi kendi aracıyla otelden çıktı ve olay yerine 10 dakika sonra vardı. Çocukları ise evdeydi.

Ülkeye yasadışı yollardan sürat teknesiyle gelindiği iddialar var. Ülkenin kıyı güvenliği güvenlik kuvvetleri ve sahil güvenlik tarafından sağlanır. Geçtiğimiz gün konuyla ilgili yapılan açıklamada ihtimal verilmemektedir.

Ülkeye sokulan silahların nasıl ve nereden geldiği polis tarafından araştırılıyor.

Türkiye’de tutuklu bir kişinin elini kolunu sağlayarak kaçtığı şeklinde eleştiriler yapılıyor. Bu kişi ülkeden ayrılırken henüz suçla bağlantısı tespit edilmemişti ancak olayla bağlantısı olduğunun tespitiyle Türkiye’de tutuklanması sağlandı.

Mobese kayıtlarının Türkiye tarafından yönetildiği ve bazı görüntülerin Türkiye basınında paylaşıldığı iddiaları ortaya atıldı. Kent Güvenlik Sistemleri Kayıtları Polis Genel Müdürlüğü kontrolündendir. Kapalı devre sistemidir. Yetkili kişiler dışında erişimi mümkün değildir.

Türkiye’de bazı yerlerde olayın ardından görüntüler paylaşıldı. PGM tarafından elde edilen görüntüler Türkiye polisi ile paylaşıldı. TC polis teşkilatına ulaşmayan kamera görüntüleri, Türkiye’de reyting amaçlı yorumlar yapılarak paylaşılması bizi hayrete düşürdü.

Meseleyle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın seyrini etkilemeyecek bilgiler basınla paylaşılıyor.

Soruşturma süresinde detayların ve görüntülerin paylaşılması soruşturmanın seyrini değiştiriyor.

Görüntülerin basına sızması nedeniyle soruşturma başlatıldı. Görüntülerin Polis Genel Müdürlüğü içinden sızdırılmasının tespiti durumunda gereği yapılacak.

Basın mensuplarının hassasiyet göstermesini rica ediyorum.

Polis teşkilatı çağa ayak uydurmak için 2 kez çalıştay düzenledi ve sonuçları yetkililere bildirdi. Var olan sorunlar kamuoyu ile paylaşıldı. Basın birçok kez bu konuda haber yaptı.

Polis teşkilatında personel sıkıntısı var. 3 bin kişilik kadro olmasına rağmen eksik personelle hizmet veriliyor. Beklentileri karşılayamıyoruz. İşe alınan çalışanlar yeni açılan sınır kapılarında görev alıyor.

Polisin elini güçlendirecek yasalar hayata geçmedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.