Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisi limana demirledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk gemisine korsan baskınıyla ilgili son durumu NTV'de anlattı. Çavuşoğlu, "Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi" açıklaması yaptı. Türkiye'nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız "Dördüncü kaptanla iletişim halindeyiz" dedi.

Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisi limana demirledi
24 Ocak 2021 Pazar 14:31

banner9

Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğrayan gemi limana demirledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi" açıklaması yaptı.

Karaismailoğlu, 15 denizcimizin Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, baskınla ilgili NTV'ye açıklama yaptı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknek personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız. 

Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz.

Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz.

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız."

LİBREVİL BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

NTV'ye konuşan Türkiye'nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız şunları kaydetti: "Dördüncü kaptanla iletişim halindeyiz. Bölgedeki istikrarsızlık, altyapı eksikliğinden, güvenlik eksikliğinden gemilere yönelik saldırılar oluyor. Kaçırılan 15 Türk denizciden haber yok. Makamlar devrede, elimizden geleni yapacağız."

Liberya bayraklı Mozart isimli gemi, dün Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutları tarafından saldırıya uğramıştı. 

Deniz haydutları, 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmiş, arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüştü. 

Gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na doğru hareket etmişti. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.