Meclis Başkanlığı’na UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu seçildi. Başkan Yardımcılığına Candan seçildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında Meclis Başkanlığı’na UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu, Meclis Başkan Yardımcılığı’na ise CTP Milletvekili Armağan Candan seçildi.

Meclis Başkanlığı’na UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu seçildi. Başkan Yardımcılığına Candan seçildi
18 Ocak 2021 Pazartesi 22:42

banner9

Sennaroğlu ve Candan’ın özgeçmişleri şöyle:

SENNAROĞLU

1957 yılında Büyükkonuk köyünde doğan Önder Sennaroğlu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

6 Aralık 1998 Genel Seçimlerinde UBP’den İskele Milletvekili olarak seçilen Önder Sennaroğlu, 20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde CTP-BG’den İskele Milletvekili seçildi.

25 Eylül 2006’da oluşturulan CTP-BG – ÖRP koalisyon hükümetinde Tarım Bakanı olarak görev alan Sennaroğlu, 19 Nisan 2009 ve 28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde CTP-BG’den İskele Milletvekili seçildi.

31 Ağustos 2013 tarihinde kurulan CTP-BG/DP koalisyon hükümetinde Gıda Tarım ve Enerji Bakanı olarak görev alan Sennaroğlu, 15 Temmuz 2015 tarihinde kurulan CTP-UBP koalisyon hükümetinde Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı olarak görev aldı.

7 Ocak 2018 Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde UBP İskele Milletvekili seçilen Sennaroğlu, İngilizce ve Rumca biliyor.

Meclis Başkan Yardımcılığı’na seçilen CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan 1975 yılında Girne’de doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Güzelyurt’ta tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Candan, İngiltere’de Middlesex Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler masteri yaptı ve Brüksel’de Avrupa Birliği Komisyonu’nda staj yaptı.

İş yaşamına İstanbul’daki İktisadi Kalkınma Vakfı’nda Avrupa Birliği ve Kıbrıs Uzmanı olarak başlayan Candan, daha sonra Almanya’da özel sektörde devam etti.

2006 yılında Kıbrıs’a dönerek 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat döneminde Cumhurbaşkanlığı Avrupa Birliği İşleri Sorumlusu olarak görev yapan Candan, ardından Gönyeli Belediyesi’nde Dış ilişkiler ve AB projelerinde koordinatör olarak çalıştı.

28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden Güzelyurt Milletvekili seçilen Candan, Cumhuriyet Meclisi’nde Başkanlık Divanı Üyeliği, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Üyeliği ve AB Uyum Komitesi Başkanlığı yaptı. Candan, Cumhuriyet Meclisi’ni Avrupa Parlamentosu’nda temsil eden heyette de yer aldı.

7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yeniden Güzelyurt Milletvekili seçilen Armağan Candan, AB Uyum Komitesi Başkanlığı’na devam etti ve Sayıştay Komitesi Üyeliği yaptı.

Cumhuriyet Meclisi’ni Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nde temsil eden Candan, İngilizce biliyor. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.