Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'dan Açıklama

Eğitim Bakanı Amcaoğlu'ndan önemli açıklama!

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'dan Açıklama
04 Ocak 2022 Salı 15:53

banner9

Amcaoğlu, Perşembe gününden itibaren okullardaki tüm taramaların okullarda yapılacağını açıkladı.

Eğitim Bakanı Amcaoğlu, “testler okullarda yapılacak.Merkezlerde değil, sağlık ocaklarında değil. İmkanı olmayan vatandaşlarımızın, çocuklarımızı yollara dökerek değil” dedi.

Okulların en fazla bulaş olan yer olduğu yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirten Bakan Amcaoğlu, okullardaki bulaşın bugüne kadar yüzde biri geçmediğini ifade etti.

Bakan Amcaoğlu, okulların kapanmaması için öğretmenler ve sağlık çalışanları ile canla başla çalıştıklarını kaydetti.

Amcaoğlu, “Okullarda alınan tedbirlerin üçte birini dışarda almış olsaydık bugün bu vakaları görmezdik.Ama iş okullara gelince, 55 bin öğrenciyi, 6 bin öğretmeni, toplamda 160 bin kişiyi eve gönderince sorunlar çözülecekmiş gibi.Deve kuşu politikası ile bu sorunlarımızın aşılacağı sanılıyor ama çok büyük bir yanılgı.Okulların kapanması halinde tüm sektörlerde kapanmak zorunda kalacak” diye konuştu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.