Ersin Tatar: “Erdoğan’ın, 'Doğu Akdeniz'de bölgesel konferans' önerisi olumlu bir çağrıdır, katılmaya hazırız”

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa Birliği’ne Doğu Akdeniz konusunun Kıbrıs Türkleri dahil, tüm tarafların katılımıyla düzenlenecek bölgesel bir konferansta ele alınmasını önermesini son derece olumlu bir çağrı olarak değerlendirdiklerini ve katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

Ersin Tatar: “Erdoğan’ın, 'Doğu Akdeniz'de bölgesel konferans' önerisi olumlu bir çağrıdır, katılmaya hazırız”
22 Eylül 2020 Salı 19:15

banner9

Başbakan Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel arasında bugün video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşme sonrası Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Erdoğan’ın, Avrupa Birliğine Doğu Akdeniz konusunun Kıbrıs Türkleri dahil, tüm tarafların katılımıyla düzenlenecek bölgesel bir konferansta ele alınmasını önermesini son derece olumlu bir çağrı olduğunu söyleyen Tatar, “Kanaatimizce böylesi bir toplantıda, gerçekler görülür ve işbirliği anlayışının önemi anlaşılarak konulara yaklaşılırsa tarihsel dönüm noktası olabilir. Dolayısı ile bizler katılmaya hazırız” dedi.

Erdoğan’ın Yunanistan’la istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduklarını açıklamasını da yerinde ve barışçı bir çağrı olarak değerlendiren Tatar, “Mutlaka iyi değerlendirilmelidir" dedi.

Tatar, “Biz her zaman ifade ettik: Kıbrıs konusunda öncelikle gerçekler kabul edilmelidir. Kıbrıs’taki en somut gerçek ise adada iki ayrı Devlet ve iki ayrı halkın varlığıdır.Eğer bu gerçek çerçevesinde Kıbrıs Türk Halkı’nın hakkı ve hukuku görmezden gelinmez, Türkiye bölgeden dışlanmaya çalışılmazsa yaşanan sorunların aşılması mümkündür” diye konuştu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.