Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Eylemde: “4. hemşiremiz de pozitif”

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Eylemde: “4. hemşiremiz de pozitif”
13 Eylül 2020 Pazar 13:45

banner9

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Eberler Sendikası açıklama yaparak, “Psikiyatri hastanesinde fiziki koşulları bilim dışı olan sözde Covid-19 kliniğinde başta meslektaşlarımızın ve hastalarımızın can güvenliği için talep etmiş olduğumuz düzenlemede herhangi bir iyileştirme yapılmadığı için dün verdiğimiz süre dolmuş ve an itibari ile üye meslektaşlarımızla birlikte kliniğe giriş yapılmamıştır” denildi.

Sendika Başkanı Ali Özgöçmen, 4. hemşirenin de Covid-19 test sonucunun pozitif olarak tespit edildiğini bildirdi.

“Mevsimlik işçi” adı altında istihdam edilerek Covid-19 salgınında başta sınır kapılarında görevlendirilen ve yeteri kadar deneyime sahip olmayıp iyi bir eğitim verilmeden cepheye sürülen  bir meslektaşlarının bugün hastalığa bulaştığını belirtti.

Özgöçmen, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu meslektaşlarımıza yeterli eğitimi vermeyen,yeterli denetimi sağlamayan, neredeyse izinsiz bir şekilde günde 12 saate varan sürelerde çalıştırarak emek ve alın terlerini sömürerek önemsemeyen Sağlık Bakanlığı suçludur.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir ve Sağlık Bakanlığını daha vahim sonuçlar yaşanmadan bu yasa dışı  uygulamaya son vermeye davet ederiz.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.