Merit Oteller Grubu: Asılsız haberlerle ilgili gerekeni yapacağız

Merit Oteller Grubu: Asılsız haberlerle ilgili gerekeni yapacağız
16 Eylül 2020 Çarşamba 12:23

banner9

Merit Oteller Grubu açıklamada bulunarak, çeşitli yayın organlarında asılsız haberler yapıldığını ve konuyla ilgili hukuksal zeminde gerekenin yapılacağını duyurdu.

Merit Oteller Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Şirketimizin, Tibuk Ailesi’nin gösterdiği tüm iyi niyetli desteklerine, bu zor dönemde istihdam yaratmak adına yaptığı yatırımlarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı için gösterdiği gayretlerine karşı -çeşitli yayın organlarında yapılan mesnetsiz ve kötü niyetli açıklamaları büyük bir üzüntü ile karşıladığını belirtmek isteriz” ifadeleri yer aldı.

Merit Oteller Grubu’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Şirketimiz, 20 yılı aşkın süredir -başta turizm olmak üzere, birçok farklı alanda yaptığı yatırımlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisine büyük katkılar sunmuş, yeni yatırımları ile de katkı sunmaya devam etmektedir.

Ayrıca tüm Dünya’nın görmezden geldiği, Akdeniz’in incisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası anlamda tanıtılması hususunda ciddi tanıtım faaliyetleri yürütmüş, yürütmeye devam etmeyi de ilke olarak benimsemiştir.

Ülkemiz ekonomisini ve sosyal yaşamını 2020 Mart ayı itibariyle derinden sarsan Covid-19 salgını süresince de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve milletimize tüm imkanlarıyla destek olmaktan da asla geri durmamıştır.

Bu hususta, 30 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında Merit Cyprus Gardens, işletmemiz 60 vatandaşımızın konakladığı pandemi oteli olarak tahsis edilmiştir.

Sağlık Bakanlığımızın ve milletimizin desteğe ihtiyacı olduğu noktada, Merit Otellerinin bağlı olduğu Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’un oğlu Murat Besim Tibuk, Sağlık Bakanlığı’nın talep ettiği 3000 hızlı tanı kitine istinaden 6 bin adet hızlı tanı kitini de özel bir uçak kiralayarak adaya getirmiş, desteklerini esirgememiştir.

Sağlık bakanlığınının bilgisi ve özel izni dahilinde bu yardımları gerçekleştiren Sayın Murat Besim Tibuk, devletimize ek bir maliyet yaratmamak adına, Merit Royal Premium Hotel & Resort işletmemizde karantinada kalmış, akabinde söz konusu işletmemiz 20 Haziran 2020 tarihine kadar da yaklaşık 60 vatandaşımızın konakladığı bir pandemi oteli olarak hizmet vermiştir.

Gerek şirketimiz, gerekse Tibuk ailesi, her birey ve kurumun tecrübe ettiği olağanüstü koşullarda, her zaman olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti menfaatinden yana tavrını ve desteğini esirgememiş, destek olmaktan da gurur duymuştur.

Öyleki yapımına henüz başlanmış pandemi hastanesinin olmadığı dönemde dahi yatırımlarımızdan biri olan Queen Aphrodite Otel’imizi de Sağlık Bakanlığı’nın pandemi hastahanesi olarak kullanması hususunda KKTC Hükümetine karşılıksız olarak teklif etmiştir.

Şirketimizin, Tibuk Ailesi’nin gösterdiği tüm iyi niyetli desteklerine, bu zor dönemde istihdam yaratmak adına yaptığı yatırımlarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı için gösterdiği gayretlerine karşı -çeşitli yayın organlarında yapılan mesnetsiz ve kötü niyetli açıklamaları büyük bir üzüntü ile karşıladığını belirtmek isteriz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi asılsız her iddianın hukuksal zeminde takipçisi olduğumuzu ve gerekeni yapacağımızı bilmenizi isteriz.

Merit Grubu olarak tüm gayretimizle ülkemize hizmet etmeye devam edeceğimizi belirtir, asılsız iddialara itibar göstermeyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sağduyulu halkına teşekkür ederiz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.