104 milyon dozdan fazla aşı yapıldı

Bloomberg’in hesaplamalarına göre dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı toplamda 104 milyon dozdan fazla aşı yapıldı, böylelikle yapılan dozların sayısı, enfeksiyonu kapanların sayısını geçmiş oldu.

104 milyon dozdan fazla aşı yapıldı
03 Şubat 2021 Çarşamba 20:20

banner9

ABD merkezli ekonomi ağırlıklı haber sitesi Bloomberg’in hükümet sitelerine, basın toplantılarına, resmi açıklamalara ve röportajlara atıfla sunduğu verilere göre dünya genelinde Kovid-19 salgınına karşı 104 milyon dozdan fazla aşı yapıldı, böylelikle yapılan dozların sayısı, enfeksiyonu kapanların sayısını geçmiş oldu.

Mevcut verilere göre salgının başından bu yana koronavirüs, 103.8 milyondan fazla kişiye bulaştı, ABD’de enfekte olanların sayısı 26 milyonu geçti. ABD’yi 10 milyon vaka ile Hindistan ve 9 milyon vaka ile Brezilya izliyor.

Günde yaklaşık 4.22 milyon doz uygulanıyor

Bununla birlikte 66 ülkenin vatandaşlarına hastalığı önlemek üzere yapılan aşılama kapsamında uygulanan dozların sayısı 104 milyonu geçti.

Bloomberg’in verilerine göre dünya genelinde her gün yaklaşık 4.22 milyon doz uygulanıyor. Bu hızla önemli oranda sürü bağışıklığına ulaşmanın yıllar alacağı belirtilen makalede, ancak aşılama temposunun sürekli olarak arttığı, ayrıca pek yakında yeni aşıların da çıkabileceği vurgulandı.

Ajansın verilerine göre toplu aşılamada en hızlı ilerleyen ülkeler ABD, Çin, AB, İngiltere, İsrail, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE).


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.