Abdülhamid Han’a Kıbrıs şehitleri eşlik ediyor

Önceki gün ilk görev yeri olan Yörükler 1 kuyusuna doğru yola çıkan sondaj gemisi Abdülhamid Han’a, Kıbrıs tarihine Rumların ‘küvet katliamı’ diye geçen, Türk Alayı Tabibi Binbaşı Nihat İlhan’ın şehit edilen 3 çocuğunun isimlerini taşıyan Hakan, Kutsi ve Murat destek gemileri eşlik ediyor.

Abdülhamid Han’a Kıbrıs şehitleri eşlik ediyor
11 Ağustos 2022 Perşembe 07:35

banner9

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle salı günü Mersin Taşucu’ndan Antalya Gazipaşa açıklarındaki Yörükler 1 kuyusuna uğurlanan Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın destekçileri Kıbrıs şehitlerimiz oldu.

NAVTEX’LE BİLDİRİLDİ

Türkiye’nin yayınladığı seyrüsefer bildiriminde (Navtex) Hakan, Kutsi ve Murat İlhan destek gemilerinin Abdülhamid’e eşlik edeceği belirtildi. Bu isimler ‘küvet katliamı’ olarak tarihe geçen, Binbaşı Nihat İlhan’ın Rumlar tarafından canice katledilen 3 çocuğunun adı. Gemiler Karadeniz’de görev yapan Kanuni sondaj gemisine de eşlik etmişti. 3 Şehit kardeşin adını taşıyan destek gemileri, şimdi Abdülhamid’le Kıbrıs açıklarında görev yapacak.

Kaynak: Ömer BİLGE / LEFKOŞA - Yorgo KIRBAKİ / ATİNA

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ilk-gorev-yerine-giden-abdulhamid-hana-kibris-sehitleri-eslik-ediyor-42116396


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.