Hayvanseverler ayaklandı: #havritakapatilsin

Başıboş köpek haritası şeklinde tanımlanan ‘Havrita’ uygulaması sosyal medyanın gündeminde. Twitter’da #havritakapatılsın başlığı açan hayvanseverler Türkiye’nin farklı illerinden fotoğraf ve videolar yollayarak bu uygulamanın hayvan zehirlemek için haritada işaretleme yaptığını iddia ediyor.

Hayvanseverler ayaklandı: #havritakapatilsin
20 Ağustos 2022 Cumartesi 19:57

banner9

Bir yanda hayvanseverler, diğer yanda başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayanlar… Sosyal medyada bu iki kitle karşı karşıya geldi. Hayvanseverler dün Antalya Muratpaşa’da Havrita isimli uygulama nedeniyle çok sayıda köpeğin zehirlendiğini fotoğraf ve videolarla sosyal medya gündemine taşımıştı. Bugün ise Twitter gündeminde #havritakapatılsın başlığı  açtılar.  Farklı illerden zehirlenen hayvan görsel ve videoları paylaşılıyor. Hayvanların harita ile tespit edilip ertesi gün zehirlendiği öne sürülüyor. 

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Harita, sokak köpeklerinin yerinin ve fotoğraflarının paylaşıldığı bir site. “ x yerde köpek çeteleşmesi görülmüştür..”  Şeklindeki paylaşım sonrası ilgili belediye etiketleniyor. 

Hayvanseverler  ise köpek konumunun belirtilmesi nedeniyle hedef oldukları görüşünde.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.