ABD'den Türkiye için güvenlik uyarısı!

ABD DIşişleri Bakanlığı, İstanbul'daki ABD vatandaşları ile yabancılara yönelik terör saldırıları olabileceğine dair güvenilir ihbarlar alındığını duyurarak vatandaşlarını uyardı.

ABD'den Türkiye için güvenlik uyarısı!
25 Ekim 2020 Pazar 00:43

banner9

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye’deki diplomatik temsilciliğinin, İstanbul’daki ABD vatandaşları ve yabancılara yönelik terörist saldırı ve kaçırılma olasılığına yönelik olarak güvenilir ihbarlar aldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşlarına yönelik olarak yayınlanan güvenlik uyarısında,  ABD’nin Türkiye’deki diplomatik temsilciliğinin, İstanbul’daki ABD vatandaşları ve yabancılar ile beraber ABD İstanbul Başkonsolosluğu da dahil olmak üzere terrorist saldırı ve kaçırılma olasılığına yönelik olarak güvenilir ihbarlar aldığını açıkladı.

ABD, vatandaşlarına ABD'lilerin ve yabancıların bir araya geldiği büyük ofis binaları ve alışveriş merkezi gibi ortamlarda dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Söz konusu terör saldırısı ihtimaline karşı, ABD'nin Türkiye'deki resmi temsilciliklerinde vize hizmetlerine de geçici süreyle ara verileceği açıklandı.

SOYLU: BU USUL,ERKAN VE ADAPTAN YOKSUN BİR YAKLAŞIM

Amerika birleşik devletleri, terör saldırısı ihtimali nedeniyle Türkiye'deki elçiliğinde ve konsolosluklarında vize işlemleri ile hizmetleri durdurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu usül, erkan ve adaptan yoksun bir yaklaşımdır" sözüyle büyükelçiliğe tepki gösterdi.

"AÇIKLAMA GÜVENLİK BİRİMLERİYLE GÖRÜŞMEDEN YAPILDI"

CNN TÜRK'ün güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Soylu'nun tepkisinin nedeni Amerikan Büyükelçiliği'nin Türk güvenlik birimleri ile görüşmeden açıklamayı yapmış olmaları. Öncesinde güvenlik birimleriyle koordinasyon yapılmadığı belirtiliyor.

"TÜRKİYE GÜVENSİZ ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Güvenlik kaynaklarına göre, açıklama ile tepkinin bir diğer nedeni de "Türkiye önlem almıyor ve ülkedeki ABD vatandaşlarının güvenliğini sağlamıyor" görüntüsü verilmesi. Kaynaklar, bu iki gerekçe ile Amerikan Büyükelçiliği'ne tepki gösterildiğini ifade etti.

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği, Soylu'nun tepkilerine bir yanıt vermedi. Ancak güvenlik duyurusu sonrası yapılan açıklamada Amerikan Büyükelçiliği Sözcüsü, "Uyarıyı uzun suren değerlendirme ve güvenlik şartlarına dayanarak yayımladık. Hükümete verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyoruz" demişti. Amerikan diplomatik kaynaklar ise Türk hükümetinin tehdide ilişkin bilgilendirildiğini söylemişti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.