18 yıllık sır cinayet çözüldü: KKTC’de yakalanan zanlı Türkiye’ye götürüldü

18 yıllık sır cinayet çözüldü: KKTC’de yakalanan zanlı Türkiye’ye götürüldü
17 Ağustos 2020 Pazartesi 13:48

banner9

Adana’da 18 yıl önce 29 yaşında ki 2 çocuk annesi Fatma Şafak’ın öldürülmesine ilişkin olarak cinayet zanlısı tam 18 sonra yakalanarak cezaevine gönderildi. Faili uzun süre saptanamayan cinayet, 2 Ekim 2002'de saat 02.30 sularında Adana’nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Şehitduran Mahallesi'nde meydana gelmişti.

O dönem ki iddialara göre, çiftçilikle uğraşan eşi Süleyman Şafak'ın tarım arazileriyle ilgilenmek amacıyla dışarıda olduğu esnada, çocukları Volkan ve Dilara ile evde kalan Fadime Şafak, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çocuklarının gözleri önünde yastıkla boğularak öldürülmüştü.

Çocukların durumu teyzeleri Güler Şafak'a haber vermesinin ardından eve gelen polis ve sağlık ekipleri, Fadime Şafak'ın vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri, tırnaklarında DNA örnekleri ve burnunda kırık tespit ettiklerini raporlarında belirttikleri görülmüştü. O dönem yapılan çalışmada faile ulaşılamayınca, DNA eşleşmesi gerçekleştirilememişti.

Evde yapılan incelemede ise herhangi bir şeyin çalınmadığı bilgisine ulaşılmıştı. Özel Ekip 18 Yıl Sonra Faili Tespit Etti Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan özel ekip, zaman aşımı yaklaşan faili meçhul cinayetleri araştırdığı esnada zaman aşımına kısa bir süre kalan Fatma Şafak dosyası önlerine geldi.

Dosyaları titizlikle inceleyen ekipler, şüphelinin yakalanması için başlattığı çalışmada, olay tarihine yakın zamanda mahalleden taşınan Gökhan Çekiç’in izini süren ekipler, şüphelinin KKTC’de olduğunu ve burada da bir evden ‘hırsızlık’ yaptığı iddiasıyla cezaevine girdiğini tespit ettiler.

Bunun üzerine özel ekip, Fadime Şafak'ın tırnak aralarından alınan DNA’ların karşılaştırılması amacıyla Çekiç’i, 8 Mayıs 2020’de Türkiye’ye getirdiler. Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan gelen sonuçlarda, Fadime Şafak'ın tırnakları arasından alınan örneklerin, Çekiç’ten alınan örneklerle uyuşması üzerine ekipler, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya hazırlanan zanlıyı yaptıkları operasyonla gözaltına aldı.

Emniyete götürülen Çekiç, burada ki sorgusunda, Fadime Şafak ile aralarında o yıllarda bir ilişki olduğunu, Şafak'ın olay gecesi kendisinden, nişanlısından ayrılmasını istemesi üzerine kavga ettiğini ve bu nedenle cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtiliyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Gökhan Çekiç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.