KİÜ, “Harmanlanmış Eğitim”e Hazır

KİÜ, “Harmanlanmış Eğitim”e Hazır
21 Ağustos 2020 Cuma 09:12

banner9

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Akgündüz,19.08.2020 tarihinde, saat 10.30’ da Microsoft Teams üzerinden hizmet içi eğitim kapsamında “Dijital İçerik Hazırlama” konusunda sunum gerçekleştirdi.

STEM Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Devrim Akgündüz, harmanlanmış öğrenme, sosyal medya, eğitim teknolojileri, teknoloji entegrasyonu, uluslararası değerlendirme sınavları ve eğitimde inovasyon konularında KİÜ akademisyenlerine bilgi verdi. Harmanlanmış eğitimin avantaj ve dezavantajlarından bahseden Akgündüz, bu noktada akademisyenlere daha çok iş düşeceğini belirtti. Farklı tasarım modellerine değinen Akgündüz, harmanlanmış eğitimin, uzaktan veya çevrim içi eğitim olmadığına dikkat çekti.

Seminere katılan Prof. Dr. Elif Sonsuzoğlu, ders notlarının ve videolarının telif hakları, öğrencinin devam mecburiyeti gibi hukuksal konularla ilgili sorular yöneltti.

Katılımcılar arasında bulunan KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş da KKTC Devleti’nin eğitim bağlamındaki beklentilerinden söz etti. Devletin, ekonomik parametreler göz önüne alındığında, öğrencilerin adaya getirilmesini arzuladığını belirten Arslanbaş, bu konudaki çalışmalara değindi.

KİÜ’de seyreltilmiş eğitim modelinin deneneceğini ve her sınıfa kameraların yerleştirildiğini belirten Arslanbaş, KİÜ’ nün teknolojik altyapısının gücüne vurgu yaparak, “her şekilde hazırız” dedi.

Seminer, akademisyenlerin, geleneksel becerilerin yanı sıra, yeni beceriler de edinmesi gerektiğine, iş yüklerinin ve sorumluluklarının da artacağına dair yorumlarla sona erdi.

DOÇ. DR. DEVRİM AKGÜNDÜZ KİMDİR?

Doç. Dr. Devrim Akgündüz lisans ve yüksek lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi, doktora öğrenimini Marmara Üniversitesinde Fen Bilgisi Öğretmenliği alanında tamamladı. MEB ve üniversitelerin çeşitli kademelerinde öğretmen, proje koordinatörü, danışman uzman, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. STEM eğitimi, proje hazırlama teknikleri ve yönetimi, harmanlanmış öğrenme ve sosyal medya, eğitin: teknolojileri, teknoloji entegrasyonu, uluslararası değerlendirme sınavları ve eğitimde inovasyon ile ilgili on binlerce öğretmen, yönetici ve öğrenciye konferans, seminer ve hizmet içi eğitim verdi. Amerikan Dışişleri Bakanlığının daveti ile IVLP (2009) ve yürütücüsü olduğu STEM projesi (2014) kapsamında ABD’de 10 Eyalet ve 32 şehirde 50 toplantıya katıldı. ABD'de Bilim Merkezleri, Müzeler, Düşünce Kuruluşları, Bakanlıklar. Üniversiteler, Eğitim Kuruluşları, Okullar, Kütüphaneler, Yerel Yönetimler ve Enstitülerde temaslarda bulundu. 2006'da Türkiye’nin ilk proje sitesi olan Proje Okulunu projeokulu.com), STEM eğitimi ile ilgili Türkiye’deki ilk organizasyon olan STEM Okulunu (stemokulu.com), World STEM Organizasyonunu (worldstem.org) ve Türkiye’nin ilk STEM laboratuvarını kurdu. Türkiye’nin STEM eğitimi ile ilgili ilk raporları olan STEM Eğitimi Türkiye Raporu ve Türkiye STEM Eğitimi Üzerine Kapsamlı Bir Değerlendirme Raporunun editörlüğünü ve yazarlığını yaptı. TÜBİTAK, UNESCO, TÜSİAD. Avrupa Birliği ve ABD Dışişleri Bakanlığı fonlu STEM projelerinin yürütücülüğünü yapmaktadır. Dr. Akgündüz halen İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü öğretim üyeliği. STEM Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörlüğü görevine devam etmektedir. Ayrıca; STEM Laboratuvarı. STEM Okulu ve STEM Öğretmeni yetiştirmeyi amaçlayan STEM Öğretmeni Sertifika Programını (www.stemokulu.com). World STEM Education Conference (worldstemed.org) ve World STEM Festival (worldstemfest.org) adlı organizasyonları yönetmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.