KİÜ, TÜRKİYE'NİN VİYANA BÜYÜKELÇİSİNİ KONUK EDİYOR

KİÜ, TÜRKİYE'NİN VİYANA BÜYÜKELÇİSİNİ KONUK EDİYOR
03 Mart 2021 Çarşamba 14:46

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ), hayata geçirdikleri eğitimleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 
Başarılı çalışmalarına hız kesmeden devam eden KİÜ bu kez de Türkiye Cumhuriyeti (TC) Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’u konuk ediyor. Ozan Ceyhun’un bugün, KKTC saati ile 19:00’da katılacağı etkinlikte, ‘’Türkiye-Avusturya İlişkileri ve AB’ye Bakış’’ konuları işlenecek. Moderatörlüğünü KİÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun yapacağı program YouTube üzerinden Cyprus Science University kanalından izlenebilecek.


Ozan Ceyhun kimdir? 
1979'de Boğaziçi Lisesi'nden mezun olan Ozan Ceyhun, İstanbul'da büyüdü. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı eğitimi alan Ceyhun, 1982 yılında gittiği Almanya'da sosyal pedagog olarak eğitimini tamamladı. 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi'ne üye olan Ceyhun, aktif çalışmalarda bulundu. Ağırlık noktası Almanya'da yabancılar ve mültecilerin durumları idi. Ozan Ceyhun, 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal Bakanlığı'nda çalıştı, 1998 ile 2000 yılları arasında Yeşiller Partisi Almanya (Die Grünen) adına Avrupa Parlamentosu'nda görev aldı. Bu görevi 2000 yılında SPD'ye geçtikten sonra da 2004 yılına kadar devam etti. 2013 yılında AK Parti'ye danışmanlık görevi yapan Ceyhun, 2015 seçimlerinden AK Parti'nin İzmir Milletvekili adayı oldu. 21 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Atama Kararı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ceyhun, Türkiye ve KKTC’yi yurtdışında başarıyla temsil etmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.