Özyiğit "Anastasiadis de iki devletli çözüm dedi"

TDP Başkanı Cemal Özyiğit “Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kapalı kapılar ardında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da iki devletten söz ettiğini” söyledi.

Özyiğit "Anastasiadis de iki devletli çözüm dedi"
04 Ekim 2021 Pazartesi 09:07

banner9

Türkiye’nin Crans Montana’da müzakerelere açık olduğunu, Kıbrıs sorununun çözümü için birçok adım attığını söyleyen Özyiğit “Türk yetkililer Crans Montana’daki müzakerelerde oldukları sürece samimiydiler” dedi.

Özyiğit şöyle devam etti “Türkiye Crans Montana’ta ilk kez garantileri görüşmeyi kabul etti ve sayın Anastasiadis İsviçre’den ayrıldığında artık federasyon müzakere edilmediğine vurgu yaptı, Sayın Akıncı’dan aynı şeyi yapmasını istedi. Sayın Akıncı kabul etmedi ve geçen Ekim ayında başkanlık seçimlerinin sonucu maalesef biraz öyle geldi, yani Erdoğan’ın arzuladığı gibi.”

Cemal Özyiğit, Anastasiadis’in hareketleri ve samimiyeti konusunda kaygı duyduğunu belirterek “2004’te Annan planından yana olmasına rağmen Cenevre’de ve özellikle de kapsamlı bir çözüm çerçevesine çok yakın olduğumuz Crans Montana’da 7 Temmuz 2017’de kalktı ve gitti” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.