Google’ın mega kampüsüne onay

Yaklaşık 7 ay önce Google tarafından görüntüleri paylaşılan mega kampüse onay çıktı. Kaliforniya eyaletine bağlı San Jose şehrinin belediye meclisi tarafından onaylanan mega kampüsün 10 yıl içerisinde tamamlanması beklenirken Google’ın, yaklaşık 680 bin metrelik arazide ofis alanları, konutlar, parklar, mağazalar, çok sayıda yeşil alan ve karma kullanımlı bir site oluşturacağı belirtildi.

Google’ın mega kampüsüne onay
26 Mayıs 2021 Çarşamba 21:06

banner9

ABD merkezli Alphabet şirketine bağlı Google’ın yaklaşık 7 ay önce açıkladığı mega kampüs projesine belediye meclisinden onay çıktı.

Kaliforniya eyaletinin en büyük üçüncü şehri olan San Jose’de inşa edilecek olan kampüsün yaklaşık 680 bin metrekarelik bir arazide inşa edileceği açıklandı.

“Downtown West” adı verilen projede Google, yaklaşık 20 bin kişinin çalışacağını bildirirken San Jose şehir merkezinde ofis alanları, konutlar, parklar, mağazalar, çok sayıda yeşil alan ve daha fazlasıyla karma kullanımlı bir site inşa edileceğini belirtti.

Tamamlandığında dünya üzerindeki en büyük kampüslerden biri haline gelecek olan alan ile ilgili Google’ın uygun fiyatlı konut inşa etme ve Silikon Vadisi ve diğer teknoloji merkezlerindeki yabancılaşmaya alternatif oluşturma planı olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo, “Hükümete karşı muazzam bir güvensizlik ve şüphe var. Bu proje için gerçekleşen sloganlara ve düşüncelere boyun eğmek kolay olabilirdi, ancak binlerce kişi kolları sıvadı” dedi.

Belediye Başkanı Liccardo, Google’a ve ana şirket Alphabet’in finans şefi Ruth Porat ve “Bunu başarmaya kararlıyız” diyen Kıdemli Başkan Yardımcısı Kent Walker’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Google’ın San Jose projesi Geliştirme Direktörü Alexa Arena da yaptığı açıklamada, “Şehre ve San Jose halkına yıllarca süren etkileşim ve gerçek ortaklık için teşekkür etmek istiyoruz” derken, “Birlikte, San Jose ve Google’ın en iyilerini temsil eden, eşitlikçi ve çevre odaklı bir yer için bir temel oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Google’ın Downtown West kampüsünde, bin tanesi uygun fiyatlı olmak üzere 4 bin konut inşa edileceği açıklanırken yetkililer, konut fiyatlarının henüz belirlenmediğini söyledi.

Downtown West’in Google’ın kurumsal konuklarının kısa süreli konaklamaları için 300’e yakın otel odası ve 800 rezidans içereceği bildirilirken projenin inşaatının en az 10 yıl süreceğinin altı çizildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.