KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Arslanbaş: “Genç üniversiteler arasında zirvedeyiz”

KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Arslanbaş: “Genç üniversiteler arasında zirvedeyiz”
28 Ağustos 2020 Cuma 10:55

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş, Kıbrıs’ın bünyesinde yer alan üniversiteleri tercih eden öğrenci sayısının geçtiğimiz seneye göre arttığını belirterek İKÜ’nün ise doluluk oranlarında lisansta ilk 3 ve genelde ilk 4'te yer aldıklarını ifade etti. 

KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Arslanbaş, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili Kıbrıs Postası’na açıklamalar da bulundu. 

Birçok üniversitenin hukuk, psikoloji gibi rağbet gören lisans programlarındaki kontenjanlarını dolduramadığını aktaran Arslanbaş, “KİÜ olarak bu kontenjanlarımızı doldurduk” diyerek bu yıl KiÜ’nün büyük bir ilerleme kat ettiğini dile getirdi.

“PANDEMİ SÜRECİ ZORLU VE ÇETREFİLLİYDİ”

Pandemi sürecinde öğrencilerin yaşadıkları zorluklara da değinen Mütevelli Heyeti Başkanı Arslanbaş, “Pandemi dönemini herkes yaşadı ama KKTC'deki süreç çok daha zorlu ve çetrefilliydi” diyerek birçok öğrencinin tahliye edildiğini ülkede kalan öğrenciler için ise sağlık yardımı ve erzak yardımları yapıldığını ifade etti.

Arslanbaş, “Pandemi sürecinde ekonomik ve psikolojik etkilerinin bertaraf edilmesi için onlarca toplantı yapıldı, çözüm önerileri üretildi” dedi.

“HEDEF 8 BİN DEĞİL 20 BİN OLMALI”

Mütevelli Heyet Başkanı Arslanbaş, Kıbrıs’ın daha fazla öğrenci tarafından tercih edilmesi için bakanlıklar ve üniversitelerin ortak çalışmalar yürütmesi gerektiğini ifade ederek “Hedef 8 bin değil 20 bin olmalı” dedi. Arslanbaş, öğrencilerin sorunları için çözüm önerileri adına çalışmalar yapıldığının da altını çizdi.

Heyet Başkanı Arslanbaş, “Bütün üniversiteler taşın altına elini koyarak, fedakârlık yapmalıdır” dedi.

“UZAKTAN EĞİTİM SÖZ KONUSU”

Çoğu öğrencinin şu anda Türkiye’de bulunuyor olması sebebiyle KİÜ’nün 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde eğitime, uzaktan eğitim olarak başlayacağına işaret ederek Kasım ayına kadar bu durumun böyle devam edeceğini ekledi.

Arslanbaş, uygulamalı derslerin çok olduğu bölümlerde ise, yarı zamanlı olarak dersliklerin kullanılacağını ve uygulamalı derslerin aksatılmadan öğrenciye sunulacağını da ifade etti.

Mütevelli Heyet Başkanı Arslanbaş, “Bu başarıya imza atan KİÜ ailesinin güvenliğinden akademisyenine, öğrencisinden idari personeline tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Postası


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.