KİÜ Öğr. Gör. Mustafa Şah Okuyucularıyla Yeni Kitabında Buluşuyor

KİÜ Öğr. Gör. Mustafa Şah Okuyucularıyla Yeni Kitabında Buluşuyor
10 Kasım 2020 Salı 07:41

banner9

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Mustafa ŞAH, “Bir Zamanlar Maraş - Anılarım” kitabında, Maraş Bölgesiyle ilgili anılarına ve yaşamından kesitlere yer veriyor.
Şah: “Maraş, benim meslek hayatımda bir dönüm noktası olmuştur. O zamanlar Maraş'ta inanılmaz bir turist trafiği vardı. Her taraf hareketliydi. Canlı ve huzur veren bir kentti. Kente girer girmez içinizi bir heyecan kaplar ve kendinizi başka bir diyardaymış gibi hissederdiniz. Maraş, özellikle 1970-1974 yılları arasında Akdeniz'in ve Ortadoğu'nun en meşhur tatil destinasyonları arasında yer alıyordu. Hatta bölgede parlayan bir yıldız gibiydi. Turistler, ziyaretçiler ve pek tabii ki, yerli insanlar mutluydu. Turizm ve ticaretteki hareketlilik kente ve bölgeye bolluk, bereket, huzur ve konfor getirmişti.” Dedi.
“1974 öncesi parlak bir turist destinasyonu olan Maraş, 46 yıldır hayalet şehir olarak duruyor. Maraş'ı televizyonlarda bile görmek bana acı veriyor, içim sızlıyor. Bütün bu acılar, Kıbrıs insanına reva mıydı? İşte bu nedenledir ki, Maraş'ta birlikte çalıştığım ve sonradan dost edindiğim insanların duyguları ile benimkileri harmanlayarak ''Bir Zamanlar Maraş- Anılarım'' adlı kitabı yayımlamaya karar verdim.” Sözleriyle dikkat çekti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.