“Zeytin Masa, belediyemizin vatandaşla kucaklaşmasıdır”

Girne Belediyesi Zeytin Masa Sorumlusu Pınar Atman “Zeytin Masa ile Girne halkının sesini, sözünü ve soluğunu Belediyemize taşıyoruz, önerilerini dinliyoruz, isteklerini iş programlarımıza yansıtıyoruz ve şikayetlerini gideriyoruz”

“Zeytin Masa, belediyemizin vatandaşla kucaklaşmasıdır”
30 Mart 2021 Salı 21:13

banner9

Girne Belediyesi tarafından 2017 yılında önce ALO 185 hattı ile hizmete başlayıp, yeni hizmet binasına geçtikten sonra Zeytin Masa adı altında çalışmalarını sürdüren birim vatandaşlardan tam not alıyor. 

Amaçları zaman kaybını önlemek, kaliteli ve iyi hizmet erişimini kolaylaştırmak, vatandaşın yönetimle kaynaşmasını sağlamak, katılımı arttırmak, iletişimi güçlendirmek, kurum için denetimi ve hizmet eşgüdümünü sağlamak, birimler arası koordinasyonu sağlamak, kenti ortak akıl ile yönetme vizyonu çerçevesinde vatandaşla bilgi alışverişini sağlamak olan Zeytin Masa, bir diğer amaç olarak belediye halk kaynaşmasını baz alıyor. 

Zeytin Masa Sorumlusu Pınar Atman, birimin faaliyetleri, amaçları ve planları konusunda Express Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Zeytin Masa ne zaman faaliyete başladı? amacı nedir? Faaliyetleri hakkında sizden bilgi alabilir miyiz?

2017 yılında ALO 185  hattımız ile hizmete başlayıp , Girne Belediyesi yeni hizmet binamıza geçerken daha kapsamlı hizmet verebilmek adına güçlendirilmiş kadro ile Zeytin Masa olarak 2020 Şubat ayından itibaren hizmet vermekteyiz…

Amacımızı şöyle özetleyebilirim:

•  Zaman kaybını önlemek

•  Kaliteli ve iyi hizmete erişimi kolaylaştırmak

•  Vatandaşın yönetimle kaynaşmasını sağlamak

•  Katılımı arttırmak ve iletişimi güçlendirmek

•  Kurum içi denetim sağlamak

•  Hizmet eşgüdümü sağlamak

•  Birimler arası koordinasyonu sağlamak

• Kentimizi ortak akıl ile yönetmek vizyonu ile vatandaşımız ile bilgi alışverişini sağlamak

‘’ Zeytin Masa’nın önemli bir diğer amacı belediye halk kaynaşmasını tesis etmektir. Yani, somurtkan değil gülümseyen, “yarın gel” demeyip hemen yardımcı olan bir belediye imajını fiili bir tavır olarak ortaya koymaktır.’’

Zeytin Masa bugüne kadar kaç kişiye hizmet sundu? 

2017-2020  yılları arasında toplam 13 bin 273 kişi istek, öneri ve şikayetleri için bizlere ulaşmış bulunmaktadır, 2017 yılında 2 bin 115, 2018 yılında 2 bin 246, 2019 yılında 3 bin 33, 2020 yılında 5 bin 344 vatandaşımız yani kurulduğumuz gün itibariyle toplam 13 bin 273 kişi istek, talep ve önerilerini Zeytin Masa’ımıza online, yüz yüze veya telefon ile kayıt oluşturdu. 

185 Zeytin Masası Çözüm Merkezimize  kazanılan güven doğrultusunda yıldan yıla tarafımıza ulaşılan vatandaş istek öneri ve talep sayısında artış görülmektedir. 

Bilgi almak adına da her gün vatandaşlarımız Zeytin Masa’mıza uğrayıp veya telefon ile bizlere ulaşmaktadır.  

Pandemi döneminde Zeytin Masa’ya başvurularda artış yaşandı mı?

Pandemi süreci içerisinde ve halen süren pandemi dolayısıyla yoğunluğumuz bulunmaktadır. Bilgi edinmek amaçlı Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda işyerlerinin açılış kapanış saatleri, sokağa çıkma yasağı vb birçok konu hakkında vatandaşlarımız bizlere ulaşırken süreç içerisinde  ihlaller karşısında kayıtsız kalmayan duyarlı vatandaşlarımız da bu süreçte bizlere ulaşıyorlar. 

Gıda paketleri, pcr testleri, aşı ile ilgili bilgi edinme, covid dolayısı le pozitif tespit edilen bina, bölge ve devlet dairelerin ilaçlanma talepleri ile alakalı birçok telefon alıyoruz ve memnuniyetle cevaplıyoruz. 

Zeytin Masa’ya insanlar çoğunlukla ne amaçla başvuruyor? Başvurular genelde şikayet mi yoksa öneriler mi sunuluyor?

Halkın belediye hizmetlerinden beklentilerini, verilen hizmetlerdeki şikayetlerini, önerilerini ve takdirlerini kolayca iletebilmesi, bunların işlem görmesi, geri bildirimde bulunulması, kayda girmesi amacıyla kurulan ve halkla belediye arasında bir köprü işlevi görmesini amaçlandığından bizlere gelen başvurular genel olarak  istek, öneri ve  şikayetlerdir. Bilgi edinmek amacıyla da birçok vatandaşımız tarafımıza ulaşmaktadır. 

* Zeytin Masa’ya bina içerisine gelmeden nasıl ulaşabiliriz? 

Bizlere

• ALO 185 veya 0392 6500100 telefon numaralarımızdan 

•  05428511942 whatsapp ihbar hattımızdan 

• www.girnebelediyesi.com adresimizde bulunan Zeytin Masa başvuru formunu doldurarak

• Girne Belediyesi Facebook sayfamızdan

[email protected] ve [email protected] adreslerinden bizlere ulaşabilirler

Önümüzdeki dönem için Zeytin Masa ile ilgili yapılması planlananlar nelerdir?

Girne Belediye Başkanımız Nidai Güngördü,  covid öncesi bildiğiniz gibi belirli zaman aralıklarında köy gezileri, mahalle toplantıları yaparak halkla bütünleşip Girnelilerin sorun, talep ve isteklerini dinliyordu. Pandemi sonrasında Başkanımız ile birlikte, Zeytin Masa ekibi olarak ilgili birim sorumluları ile haftada bir gün belirlenecek köy ve mahallelere gidip bölge sakinlerinin istek, talep ve sorunlarını yerinde görüp dinlemeyi amaçlamaktayız.

Eklemek istedikleriniz neler?

Zeytin Masa’da bizler, Girne bölge sakinlerinin  yazılı,  sözlü, telefonla ve sosyal medya yoluyla ilettikleri istek, öneri ve şikayetlerini vatandaş adına takip etme, sonuçlandırma ve başvuran vatandaşların memnuniyetini sağlamaya yönelik ‘Gülümse, Dinle ve Çöz’ anlayışı ile vatandaş ve kurum arasında pozitif diyalog yaratarak görev ve sorumluluklarını, yasalarca belirlenen yetkiler çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Zeytin Masa ile Girne halkının sesini, sözünü ve soluğunu Belediyemize taşıyoruz, önerilerini dinliyoruz, isteklerini iş programlarımıza yansıtıyoruz ve şikayetlerini gideriyoruz.

Çünkü biz kaliteli bir kent yaşamı için kaliteli hizmet inancını taşıyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.