Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, öğretmenlerin kadrolanma ve asalet onay süreçlerinin Öğretmenler Yasası'nda açıkça düzenlendiğini belirterek, bu süreçlere yönelik yapılan telkin ve uyarıların yasal bir karşılığı olmadığını vurguladı.
Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, son grev ve eylemler sonrası bazı sendika üyelerine yakınları veya siyasi çevreler tarafından çeşitli uyarılar yapıldığı yönünde bilgi aldıklarını ifade etti. Bu tür girişimlerin sendika üyeleri üzerinde baskı kurmayı amaçladığını savunan Maviş, benzer durumların geçmişte de yaşandığını kaydetti.
Açıklamasında öğretmenlere güvence veren Maviş, kadrolanma ve asalet onay süreçlerinde en büyük gücün sendika olduğunu belirterek, KTÖS'ün üyelerinin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.



