Rumların yüzde 84'ünün hayatından memnun olduğu; ancak pahalılık, enflasyon ve artan yaşam maliyetinin günlük hayatlarını etkilediğini ifade ettiği bildirildi.

Haravgi gazetesi, Eurobarometre araştırmasına göre; Rumların yüzde 37'sinin yerel düzeyde en büyük sorunun pahalılık, yüzde 35'inin mülteci sorunu ve yüzde 23'ünün ekonomik durum olduğunu; Avrupa düzeyinde ise yüzde 45 oranında mülteci sorunu, yüzde 24 oranında Rusya'nın Ukrayna'daki işgali ve yüzde 19 oranında artan yaşam maliyeti olduğunu ifade ettiğini yazdı.

Gazete, sonuçlara göre; Rumların yüzde 67'sinin, ülkedeki demokrasinin işleyişinden memnun olmadığını ve fikirlerinin ne ulusal düzeyde (yüzde 66) ne de Avrupa düzeyinde (yüzde 70) dikkate alındığını hissettiğini kaydetti.

Pile'de tansiyon yükseldi: Tank sevkiyatı sonrası ara bölgede kriz derinleşti
Pile'de tansiyon yükseldi: Tank sevkiyatı sonrası ara bölgede kriz derinleşti
İçeriği Görüntüle

Haberde, Rumların yüzde 68'inin, ülkedeki olayların yanlış yöne gittiğini düşündüğü ifade edildi.

Kaynak: RSS