Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda basın emekçilerinin gününü kutladı.

Hasipoğlu, gerçeğin izini sürerek kamuoyunu doğru, tarafsız ve güvenilir bilgiyle buluşturmak için çalışan gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak basın sektörünün güçlenmesine ve istihdamın korunmasına önem verdiklerini kaydeden Hasipoğlu, basın kuruluşlarına yönelik destekleri hatırlattı.

Basın kartına sahip en az üç çalışanı bulunan ve toplu iş sözleşmesi uygulayan basın kuruluşlarına 96 ay sosyal güvenlik prim desteği sağlandığını belirten Hasipoğlu, basın kartı sahibi girişimcilere de 36 ay süreyle sosyal güvenlik prim teşviki verildiğini açıkladı.

Öztürkler: 'Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye'nin onaylamadığı hiçbir anlaşma yürürlüğe giremez'
Öztürkler: 'Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye'nin onaylamadığı hiçbir anlaşma yürürlüğe giremez'
İçeriği Görüntüle

Hasipoğlu, basın çalışanlarının daha güvenli ve güçlü koşullarda görev yapabilmesi için desteklerini sürdüreceklerini ifade ederek gazetecilere sağlık, başarı ve kolaylık diledi.

Kaynak: RSS