İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi, 'İran'a yönelik ekonomik savaşın sürmesi durumunda Basra Körfezi ve bölgeden tek damla petrolün ihraç edilmeyeceğini' belirtti.

Rızayi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Rızayi, 'Ekonomik savaş devam ederse Hürmüz Boğazı'ndan veya Basra Körfezi'nin herhangi bir yerinden tek bir damla petrol ihraç edilmeyecek.' ifadesini kullandı.

Putin'den 'BM'nin merkezi rolünün korunması ve güçlendirilmesi gerektiği' vurgusu
Putin'den 'BM'nin merkezi rolünün korunması ve güçlendirilmesi gerektiği' vurgusu
İçeriği Görüntüle

İran'ın, ABD'nin İran halkına yönelik ekonomik savaşına katılan veya bu savaşı destekleyen herhangi bir ülkenin tutumunu 'savaş eylemi' olarak değerlendireceğini belirten Rızayi, söz konusu ülkelere karşı tutumlarının da buna göre şekilleneceği mesajını verdi.

Kaynak: RSS