Ataser "Yolun parasını başka yere kullandılar"

Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Tolga Atakan’ın “Alsancak yolunun hazır olan ödeneği ortadan kayboldu” açıklamasının ardından dijigazete.net’e özel açıklamada bulunan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser “Evet, bu para Amcaoğlu’nun Maliye Bakanı olduğu dönemde bloke edilmişti ama sanırım daha sonra blokesi çözülerek başka kalemlere harcandı. Biz ortada kaldık, yolumuz bitmedi ve çözüleceğini de sanmıyorum” dedi.

Ataser "Yolun parasını başka yere kullandılar"
22 Ağustos 2021 Pazar 10:04

banner9

Önceki gün Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Tolga Atakan’ın “Alsancak yolunun hazır olan ödeneği ortadan kayboldu” açıklamasının ardından dijigazete.net’e özel açıklamada bulunan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser “Evet, bu para Amcaoğlu’nun Maliye Bakanı olduğu dönemde bloke edilmişti ama sanırım daha sonra blokesi çözülerek başka kalemlere harcandı” açıklamasını yaptı. 

“Aralarında sürtüşme var”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Ulaştırma Bakanı Canaltay ile Başbakan Saner’in arasındaki sürtüşmeden dolayı ceremesini halkın çektiğini belirterek “Galiba aralarındaki siyasi çekişmenin kurbanı oluyoruz. Bütün bu durum anladığım kadarıyla bundan kaynaklanıyor ve Alsancak halkı bu yüzden tamamen ortada kaldı” dedi.

“Denetlenmiş şeye tekrar denetim istiyorlar”

Ataser, bu süreçte çok ilginç olaylar da yaşadıklarını söylerken, Başbakan Saner’in Denetleme Kurulu’ndan rapor istediğini belirtti. Ataser “Bizim çözemediğimiz bu projenin denetimi zaten yapıldı. Eski süreçte proje olmadığı için projeyi işi alan müteahhite yaptırdılar. Denetimi de Karayolları Dairesi tarafından yapıldı. Her kademesi; hakedişinden projesine kadar onaydan geçti. O zamanki Karayolları personeli şimdiki personelle aynı. Mühendisler de hakedişleri onaylayan arkadaşlar da aynı. Şimdi neyi denetleyecekler? Tabiii ki denetlesinler, işlerini yapsınlar ama üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmişken aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp neden zaman kaybettiriyorlar? Biz zarar görüyoruz, bölge zarar görüyor, halkımız zarar görüyor. Ben iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum” dedi. 

“Amcaoğlu bloke etmişti, şimdi para yok”

Başkan Ataser sözlerini yol için ayrılan paraya değinerek bitirdi. 16.5 milyon liranın Bakanlar Kurulu tarafından bloke edildiğini belirterek “Para zamanın Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından bloke edilmişti ama sonra o bloke bozuldu. Sanırım başka kalemlere kullanıldı. Para nereye kullanıldı ben de bilmiyorum. Blokeyi kaldırarak başka kalemlere kullandılar ve şu anda biz ortada kaldık. Yolumuz maalesef bitmedi, çözülecek gibi de gözükmüyor” dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.