Dendias "Kolay bir iş değil"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yle ilişkilerin kademeli olarak iyileştirilmesinin kolay bir iş olmayacağını söyledi.

Dendias "Kolay bir iş değil"
18 Nisan 2021 Pazar 15:33

banner9

Dendias, Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Güney Kıbrıs’ta pazar günü yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, özetle “farklı anlayış ve yaklaşıma sahip oldukları meseleleri halının altına saklamanın mümkün olmadığını” ifade etti.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla geçen  gün gerçekleştirdikleri görüşmeye de değinen Dendias, kamuoyundaki tartışmalara rağmen, görüşmenin Türkiye’yle ilişkilerin kademeli olarak iyileştirilmesi konusunda ilk adım olabileceğini dile getirdi.
Olumlu gündem (ajanda) konusuna da değinerek, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’le ilgili meselelerdeki pozisyonunun sertleştiğini düşünmediğini ifade eden Dendias, bununla birlikte “uluslararası yasallığın ötesine geçene bir tutum pekişmesi olduğunu gözlemlediğini”, bunun ise anlaşmazlıkların çözümü perspektifini imkansız değil, fakat oldukça zor bir hale getirdiğini öne sürdü.
Dendias, Miçotakis hükümetinin arzusunun, hem ikili ilişkilerin hem de AB-Türkiye ilişkilerinin iyileşmesi olduğunu sözlerine ekledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.