“Sayın Tatar'ın rolü yadsınamaz”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin kurulmasıyla ilgili olarak “Faiz beyin tercihi bu yönde oldu, saygı duymak gerekir. Umarız öncekiler gibi olmaz” dedi.

“Sayın Tatar'ın rolü yadsınamaz”
19 Şubat 2022 Cumartesi 07:59

banner9

Dün kurulduğu açıklanan UBP- DP- YDP hükümetiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay “Faiz Bey’in tercihi bu yönde oldu. Buna saygı duymak gerekir. Hayırlı olsun diyorum. Umarız önceki UBP-DP-YDP hükümetleri gibi olmaz” dedi.

Özersay, kendilerinin hükümetin kurulması ile ilgili olumlu bir yaklaşım içerisinde olduklarını fakat günün sonunda Faiz Sucuoğlu’nun böyle bir üçlü hükümet kurma tercihinde bulunduğunu belirterek “Buna da saygı duymak gerekir. Halkın ihtiyaçları ve ülkenin beklentileri açısından bakıldığında yeni kurulan üçlü hükümetin son bir yıldır ülkeyi yöneten UBP- DP - YDP hükümetinden daha farklı olur” ifadesini kullandı.

“Sayın Tatar’ın rolü yadsınamaz”

Üçlü hükümetin kurulması aşamasında bazı sıkıntılar olduğunu ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın arabuluculuk görevi gördüğünü vurgulayan Kudret Özersay “Böyle güçlü bir hükümet kurulmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın önemli bir rolü oldu. Bizimle temass edildiği andan itibaren sayın Tatar’ın birkaç kez diğer üç partiyi bir araya getirmeye ve tıkanıklıkları aşmaya dönük arabuluculuk girişimleri olduğunu duyduk, haberimiz oldu. Bu nedenle sayın cumhurbaşkanının bu hükümetin kurulmasındaki rolü yadsınamaz diye düşünüyorum” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.