Japonya'da OHAL sayısı artıyor

Japonya’da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 13 eyalette süren olağanüstü hal (OHAL) kapsamına 8 eyalet daha eklendi.

Japonya'da OHAL sayısı artıyor
25 Ağustos 2021 Çarşamba 15:01

banner9

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, düzenlediği basın toplantısında, OHAL'in kapsam ve süresine ilişkin kararı hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyetinin tavsiyesi sonrası aldıklarını söyledi.
Nişimura, vaka sayılarında düşüş eğilimi görülmeyen ve sağlık altyapısının zorlandığı 8 eyaletin daha OHAL kapsamına alındığını söyledi.
Karara göre, 27 Ağustos'tan itibaren farklı bölgelerdeki Hokkaido, Miyagi, Gifu, Aiçi, Mie, Şiga, Okayama ve Hiroşima eyaletlerinde OHAL yürürlüğe girecek.
Halihazırda başkent Tokyo dahil 13 eyalette OHAL uygulanırken, yeni karar sonrası ülke genelinde OHAL uygulanan eyalet sayısı 21'e çıktı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.