"Kiev rejimi yok edilmeli"

Rusya eski Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Zelenski'nin sözlerine tepki gösterdi. Medvedev yaptığı açıklamada Kiev rejiminin tamamen dağıtılması ve Ukrayna ordusuna ait personel ve teçhizatın da tamamen yok edilmesi gerektiğini söyledi

"Kiev rejimi yok edilmeli"
01 Mayıs 2023 Pazartesi 08:52

banner9

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin İskandinav basınına verdiği röportajı değerlendiren Medvedev, "Kimse böyle kuruntulu konuşmaları hafife almamalı. Bu Kiev rejminin, Nazi elitlerini bir araya getirmeyi ve askerlerinin moralini artırmayı hedefleyen histerik manifestosudur" dedi.

Alman medyası yazdı: Ukrayna'nın Putin'e suikast girişimi başarısız oldu

Kiev'in planlarını boşa çıkarmak için, Rusya'nın Ukrayna ordusuna bağlı tüm personel ve teçhizatı yok etmesi gerektiğini belirten Medvedev, "Nihayetinde Kiev'deki Nazi rejimi tamamen dağıtılmalı ve eski Ukrayna'nın tüm toprakları silahsızlandırılmalı" ifadelerini kullandı. Medvedev bunların yanı sıra Rusya yönetiminin yurt dışına kaçan Kiev rejiminin kilit isimlerini yakalayarak intikam alması gerektiğini söyledi.

Ukrayna: Sivastopol'daki patlamada 40 bin ton kapasiteli petrol tankları imha edildi

Mendvedev "Aksi takdirde, sakinleşmeyecekler ve saçmalıklar gerçeğe dönüşecek. Savaş uzun süre bitmek bilmeyecek. Ülkemizin buna ihtiyacı yok" dedi. Zelenski, iki gün önce verdiği röportajda karşı taarruz hazırlıklarının tamamlandığını ve saldırı sonrasında Kırım'ı almayı umduklarını söylemiş, savaşınsa on yıllar boyu sürebileceğini belirtmişti.

Ukrayna'da plakadaki harflere yasak

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkedeki kişiselleştirilmiş araç plakalarında Z ve V harflerinin kullanımını yasakladı. Açıklamada, iki harfin geniş şekilde Rus saldırganlığıyla özdeşleştiği ve bundan sonra alınacak plakalarda bu sembollerin kullanımına izin verilmeyeceği ifade edildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.