Kiev’de gökyüzünde gizemli bir ışık belirdi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de dün gece gökyüzünde gizemli bir ışık belirdi.

Kiev’de gökyüzünde gizemli bir ışık belirdi
20 Nisan 2023 Perşembe 13:38

banner9

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de dün gece gökyüzünde gizemli bir ışık belirdi.

BBC Türkçe Servisinde yer alan habere göre hızla alçalan ve yok olan nesnenin ne olduğu henüz tespit edilemedi. New York Times’a konuşan üst düzey bir yetkili, olayı incelediklerini söyledi.

Kentteki hava saldırısı sirenleri de ışığın görülmesinin ardından çaldı.

Bugüne kadar bu sirenler genelde saldırılardan sonra değil, öncesinde çalıyordu.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in özel kalemi Andriy Yermak da sosyal medya hesabında önce Kiev’de hava savunma sistemlerinin dün gece karşı saldırı düzenlediğini yazdı daha sonra da “Hava Kuvvetleri bu ışığın kaynağıyla ilgili gerekli bilgiyi paylaşacaktır” dedi.

Bazıları bu ışığın, dün atmosfere girerek yok olması beklenen bir NASA uydusu olabileceğini düşünüyor. Söz konusu uydu güneşteki patlamalara dair incelemeler yaptıktan sonra görevini tamamlayarak kendini imha edecekti. Fakat ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki olayın uydunun atmosfere girmesi beklenen andan saatler önce gerçekleştiğini belirtti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.