Korona gölgesinde kraliyet cenazesi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, koronavirüs önlemleriyle düzenlenen kraliyet töreninin ardından defnedildi.

Korona gölgesinde kraliyet cenazesi
17 Nisan 2021 Cumartesi 22:41

banner9

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, koronavirüs önlemleriyle düzenlenen kraliyet töreninin ardından defnedildi.

Prens Philip için Kraliyet ailesinin resmi konutlarından olan Windsor Kalesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Ardından Prens Philip'in cenazesi St. George's Şapeli'ndeki dini törenle defnedildi.

Törene yakın aile üyelerinden oluşan 30 kişi katıldı. Kraliçe, törende Covid 19 önlemleri gereği yalnız oturdu.

Prens Philip’in cenaze töreni koronavirüs salgını nedeniyle yürürlükte olan kısıtlamalara uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

Bu düzenlemeler uyarınca Kraliçe de törenin düzenlendiği şapelde diğer aile bireylerinden uzakta, tek başına oturdu.

Vanity Fair dergisinin Kraliyet Muhabiri Katie Nicholl, BBC’ye yaptığı değerlendirmede, törenin “çok ama çok dokunaklı” ve “eşi benzeri olmayan bir cenaze” olduğunu söyledi.

Ancak Nicholl, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Kraliçe’nin “böylesine yalnız bir halde” görmenin “çok zor geldiğini” belirtti.

Nicholl, "Covid'de insanlık yok. Birçok aile bugüne kadar bunu yaşadı. Evinde oturup töreni izleyen birçok kişi Kraliçe'nin neler yaşadığını anlayabiliyor. Onun orada tek başına oturduğunu görmek çok üzücü. Bu çok can acıtan bir görüntüydü ve herkesin bugün üzerinde düşüneceğini düşünüyorum" dedi.

KRALİÇE 2. ELIZABETH KORTEJİ OTOMOBİLLE TAKİP ETTİ

Prens William ile Kraliyet'teki görevlerinden ayrılan ve ailesiyle sorunları bulunduğu ifade edilen Prens Harry'nin arasında Prenses Anne'in oğlu Peter Phillips'in yürüdüğü görüldü. Kraliyet ailesinin erkek üyelerinden askeri üniforma yerine sivil kıyafetler giymeleri istendi.

Muhafız alayı ve bazı komutanların en önde bulunduğu korteji, Kraliçe 2. Elizabeth bir otomobille takip etti.

Cenaze aracı, saat 14.53'te Prens Philip'in defnedileceği Saint George Şapeli'ne vardı. Tabutun üzerine Prens Philip'in donanma şapkası ve törenlerde kullanılan donanma subayı kılıcı konuldu.

BORIS JOHNSON YERİNİ BİR KRALİYET AİLESİ ÜYESİNE VEREBİLMEK İÇİN TÖRENE KATILMADI

Şapeldeki dini tören 15.00'da başlarken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları gereği içeri sadece 30 kişi alındı. Başbakan Boris Johnson da yerini bir Kraliyet ailesi üyesine verebilmek için törene katılmadı. Kraliçe'nin tek başına oturduğu törende Prens Phillip'in 3 Alman akrabası da yer aldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, top atışları yapıldı. Prens Phillip'in cenazesinin 15.45'te şapelde defnedilmesiyle tören sona erdi.

Prens Philip için düzenlenen Kraliyet töreninin sona ermesinin ardından törenin yapıldığı şapelden ilk olarak Kraliçe İkinci Elizabeth ayrıldı.

Kraliçe'nin ardından Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın ayrıldığı görüldü.

Kraliçe İkinci Elizabeth ile Windsor Başpapazı arasında şapelin önünde kısa bir konuşma geçti.

Törenin ardından Prens William ile Prens Harry, birlikte yürüyerek şapelden ayrıldı.

Buckingham Sarayı, Covid-19 nedeniyle halktan Windsor'da toplanmamalarını istedi. Ancak bu çağrıya rağmen Windsor'da az sayıda kişinin toplandığı görüldü.

İngiltere'de yürürlükte olan koronavirüs kuralları uyarınca, Kraliyet Ailesi üyeleri cenaze töreninde aynı evde yaşadıkları diğer aile bireyleriyle birlikte oturdu.

Cambridge Dükü Prens William ve Sussex Dükü Prens Harry, şapelin içinde karşılıklı oturdu.

Prens Harry, tek başına otururken, Prens William'ın yanında ise eşi Katherine Middleton yer aldı.

İki kardeş, tören öncesi Prens Philip'in naaşının arkasında birlikte yürüdü. Aralarında kuzenleri Peter Phillips yer aldı.

Prens Harry'nin eşi Meghan Markle hamile olması ve doktorunun seyahat etmemesi yönündeki tavsiyesi nedeniyle törene katılmıyor. Markle'ın töreni televizyondan canlı takip ettiği açıklandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.