Rusya gazı kesti... Avrupa alarmda!

Doğalgaz alımlarında büyük ölçüde Rusya’ya bağlı olan Almanya sert bir kışa hazırlanıyor. Artan enerji fiyatlarına dikkat çeken Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yoksul ailelerin evlerini kaybetmekle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Rusya gazı kesti... Avrupa alarmda!
12 Eylül 2022 Pazartesi 08:33

banner9

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş ile başlayan enerji krizi Avrupa'yı derinden etkilemeye devam ediyor.

Kremlin, Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzının, Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyurmasının ardından Almanya'dan dikkat çeken bir uyarı geldi.

Artan enerji fiyatlarına dikkat çeken Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bu durumun yoksul insanların ve özellikle ailelerin evlerini kaybetmesine neden olabileceğini belirtti.

Steinmeier, Evsizler Günü nedeniyle verdiği davette yaptığı konuşmada artan fiyatlar nedeniyle yoksul ailelerin kira ve diğer ücretleri karşılamakta güçlük çektiğinin altını çizdi.

Steinmeier, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

'Özellikle aileler evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca ev arayan insanlar uygun fiyatlı ev bulmakta daha da zorlanabilirler.'


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.