''TC ve KKTC’yi Yok Sayan Hiçbir Bölgesel Projenin Başarılı Olması Mümkün Değil”

''TC ve KKTC’yi Yok Sayan Hiçbir Bölgesel Projenin Başarılı Olması Mümkün Değil”
27 Ocak 2022 Perşembe 11:01

banner9

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı özel yayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi “EastMed” girişiminden desteğini çekmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerika’nın kendisi için yapmış olduğu maliyet ve menfaat hesaplarında beklediğini görmeyince projeden çekildiğini ifade eden Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi yok sayan hiçbir bölgesel projenin başarılı olması mümkün değil” dedi.

Erdoğan açıklamasında, “Doğu Akdeniz’de kapsayıcı iş birliğinden ve hakça paylaşımdan yanayız. Bunu defaatle söyledik. Bunun için de 2020’de kapsamlı bir Doğu Akdeniz Konferansı toplanmasını önerdik. Ama buna bir cevap maalesef gelmedi ve biz şu anda onun da bekleyişi içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.


Etiketler; #kktc #TC

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.