Ünlü plaj ceset doldu!

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Copacabana sahilinde sivil toplum kuruluşu Rio de Paz üyeleri koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybeden 400 binden fazla Brezilyalı’nın anısına gösteri yaptı.

Ünlü plaj ceset doldu!
02 Mayıs 2021 Pazar 12:56

banner9

Brezilya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 15 milyon sınırına doğru emin adımlarla ilerlerken ülkedeki tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.Dünyada Kovid-19 ölümlerinin en çok olduğu ikinci ülke Brezilya'da koronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı 400 bini geçti.

Brezilya'nın dünyaca ünlü Copacabana plajında ceset torbaları sıralandı. Sivil toplum kuruluşları, vaka ve ölümlerde artan rakamları, içi boş torbalarla protesto etti.

Protestoya imza atan grup, pandemide ölen 400 bini aşkın kişiyi sembolize eden 400 ceset torbasını kumsala bıraktı ve 'Sorumlu kim' yazılı pankartla tepki gösterdi.Protestocular kumsalda mezar da kazdı, boş torbalardan birini gömdü ve sembolik bir cenaze töreni de düzenledi.Brezilya, Corona virüs salgınına karşı kötü sınav veren ülkelerin başında geliyor. Tırmanışa geçen vaka ve ölüm sayıları, aşı programının da yavaş ilerlemesiyle ülkede yaşanan Covid krizini derinleştiriyor.Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 2 bin 595 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 403 bin 781’e, 68 bin 333 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı da 14 milyon 659 bin 11’e çıktı.

Brezilya'nın ticaret merkezi Sao Paulo eyaleti, 2 milyon 903 bin 709 vaka ve 96 bin 191 ölümle "ülkenin salgından en çok etkilenen bölgesi" olarak öne çıkıyor.ABD’nin ardından dünyada en çok Kovid-19 kaynaklı ölümün görüldüğü ülke Brezilya'da iyileşenlerin sayısı 13 milyon 194 bin 538 olarak açıklandı.Brezilya'da görülen mutasyonun, koronavirüsün daha hızlı yayılmasına neden olduğu düşünülüyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.