“Ya Ankara bayrağı devralırsa?”

Güney Kıbrıs’ta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un demecinin yankıları sürerken akademisyenler “Ya Ankara bayrağı Rusya’dan devralırsa Kıbrıs’ta, Yunanistan’da ne olacak?” açıklamasında bulundu.

“Ya Ankara bayrağı  devralırsa?”
27 Şubat 2022 Pazar 11:21

banner9

Rusya- Ukrayna savaşı ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un açıklamaları Güney’de ses getirmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Kasulidis, açıklamayı ‘talihsiz’ olarak değerlendirirken akademisyenler Rusya- Ukrayna savaşının Kıbrıs meselesinde domino etkisi yaratacağı görüşünde birleşti. 

“Ruslar’ın Kıbrıs sorununa 

bakış açısı değişebilir”

Rum basınına konuşan akademisyenler Lavrov’un açıklamalarında üzerine basa basa “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” atıfında bulunması üzerine daha önce BM Güvenlik Konseyi’nde kendilerine verdikleri desteğin artık değişebileceğini ve Ruslar’ın Kıbrıs sorununa bakış açısının değişebileceğini belirterek “Tavırları ne olur bilemeyiz ama değişiklik bekliyoruz” şeklinde konuştular.

“Ankara bayrağı Rusya’dan devralırsa?”

Rusya’nın, sınırları sorgulamaya yönelmekte olduğuna dikkat çeken bir akademisyen “Revize politikası Rusya’nın sınırları bile sorgulamasını gündeme getirebilir. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov açıklamasında en az iki kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ifadesini kullandı. Ankara bayrağı Rusya’dan alırsa daha sonra Kıbrıs’ta, Yunanistan’da ne olacak?” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.