“Amacımız halka en doğru ve hızlı bilgiyi vermek”

Girne Belediyesi Kurumsal İletişim Bölümü Amiri Remzi Çeken, Express Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Amacımız belediyede haber değeri taşıyan her hareketi kitle iletişim araçlarıyla halkımıza en hızlı ve doğru şekilde vermek. Bölüm olarak bunun için büyük çaba sarfediyoruz” dedi.

“Amacımız halka en doğru ve hızlı bilgiyi vermek”
17 Temmuz 2021 Cumartesi 15:42

banner9

Girne Belediyesi birimleriyle yaptığımız röportajların bu ayki konuğu Girne Belediyesi Kurumsal İletişim Bölümü Amiri Remzi Çeken. Yaptıkları çalışmalarla belediyenin faaliyetlerini vatandaşa aktaran, aktiviteleri, hizmet ve çalışmaların en hızlı ve doğru biçimde iletilmesini sağlayan Bakın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü  oldukça yoğun bir çalışma içerisinde. 

Hafta içi, hafta sonu, gece gündüz mesai gözetmekzizin görevini icraa eden bölüm çalışanları Girne Belediyesi’ni her noktada en iyi şekilde temsil etmek için büyük çaba sarfediyor. 

“Belediyedeki 15 amirlikten birisiyiz”

Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Kurumsal İletişim Bölümü Amiri Remzi Çeken, Ocak 2020’den itibaren kurumsallaşmaya gittiklerini belirterek “Yeni binanın bitmesi ile eş zamanlı olarak belediye yönetimimiz toplu kurumsal bir yapılanmaya gitmiştir. Başkan, Belediye Müdürü ve Belediye Meclis Üyeleri’nden oluşan Atama Komisyonumuz tarafından Girne halkına daha iyi hizmet verebilmek için yapılan bu düzenleme sonucunda belediyemizde onbeş bölüm amirliği oluşturulmuştur. Kurumsal iletişim Bölüm Amirliği de bunlardan birtanesidir” dedi..

“Amacımız halkımıza en hızlı ve doğru bilgiyi vermek”

“Kurumsal İletişim Bölüm Amirliğimiz Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler olarak kendi içimizde üç birimden oluşmaktayız” diyen Remzi Çeken, “Basın yayın ve halkla ilişkiler bölümleri diğer on beş bölüm amirliğimiz ile iletişim içinde yapılan ve yapılacak her türlü belediye hizmet ve sosyal, kültürel anlamındaki her çalışmayı halkımıza aktarmak, bilgilendirmek ve haberdar etmek için çalışmalar yürütmektedir. Kısaca belediyede haber değeri taşıyan her hareketi yakından takip edip en doğru şekilde kitle iletişim araçları ve Sosyal medya platformları aracılığı ile halkımza en hızlı ve en doğru biçimde aktarmak en önemli görevimizdir” dedi.

“Dış İlişkiler Bölümü, hem Girnemizi hem ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor”

Çeken, Kurumsal İletişim Bölümü’nün diğer ayağı olan Dış İlişkiler Birimi’nin de çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüğünü belirtti. Çeken, bölümün Girne’yi yurt dışında temsil ettiği gibi ülke tanıtımına da katkı koyduğuğunu belirterek “Amirliğimizin bir diğer ayağı olan dış ilişkiler bölümümüz belediyemizin yurt dışındaki temsiliyeti ile ilgili çalışmalar sürdürmektedir. Girne Belediyesi olarak belediyemizi uluslararası hukuk çerçevesinde temsil edebileceğimiz her noktada en iyi şekilde temsil etmek birincil görevimizmdir. Belediyemize ve ülkemize katkı koymamızı sağlayacak her türlü kurum, kuruluş, birlik vb. yerlerde belediyemizi temsil etmek, buralarda iyi bağlar kurmak ve bu ilişkileri güçlendirmek dış ilişkiler bölümümüzün temel ve asli görevidir.” dedi. 

“Zorlu pandemi sürecinde birimimize büyük görev düştü”

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi döneminde ki çalışmalarına da değinen Çeken, bu sürecin oldukça zorlu geçtiğini ama tüm belediye personelinin olduğu gibi Kurumsal İletişim Bölümü’nün de büyük özveriyle çalıştıklarını belirtti. Çeken “Belediyemizin her türlü uyarı, duyuru ve bilgilendirme gibi çalışmaları amirliğimiz tarafından yapıldığı için, özellikle pandemi sürecinde bölümümüze büyük bir sorumlukuk düşmüştür. Gerek belediye yönetimimizin aldığı kararlar gerek Hükümet ve Sağlık üst kurulu’nun aldığı kararları halkımızla en hızlı ve en doğru bir  şekilde paylaşmanın covid-19 pandemisi gibi dünyayı etkisi altına almış bir salgının karşısında öneminin bilinci ile çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürüyoruz.” dedi.

“Sadece belediye değil, Sağlık Bakanlığı’nın da uyarı ve açıklamalarıyla ilgili halkımızı eş zamanlı olarak  bilgilendirdik”

Pandemi döneminde belediyenin önlem ve çalışmalarını vatandaşa duyurmanın dışında Sağlık Bakanlığı’yla paralel olarak alınan önlem ve çalışmaları da en doğru şekilde halka duyurmaya çalıştıklarını belirten Remzi Çeken “Bu konuda, Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü’nün ilk anda bu hastalık nedir belirtileri nelerdir ? nasıl korunabiliriz ? Hastalığa yakanlama durumunda ilk anda ne yapılmalı gibi konuları en doğru biçimde öğrenerek afiş, poster, el ilanı, billboardlar, haber ve kitle iletişim araçları aracılığı ile ve yine eş zamanlı olarak sosyal meday aracılığı ile duyuru ve görsellerle en hızlı bir şekilde halkımızı bilgilendirmeye çalıştık” dedi.

“Normalleşme sürecine yeni giriyoruz”

Çeken, genel olarak amirliğimiz normalleşme sürecine girdiğimiz bu dönemde rutin işlerini yapmaya yeni yeni başladıklarını belirterek “Rutin çalışma akışımız başkalık ajandası ve diğer on dört bölümün yaptığı çalışmalar ile şekillenmektedir. Başkanlığa yapılan ziyaret ve başkanlığın gerçekleştirdiği ziyaretler yakından takip edilerek bu görüşmelerden çıkan ve girne halkını ilgilendiren konuların anlaşılır bir şekilde halıkmızla paylaşmak günlük rutinlerimiz arasındadır. Bir diğer rutin bölüm çalışmamız ise bölümlerde şehrimiz için yapılan veya yapılacak olan projelerle ilgili son durumu değerli halkımızla paylaşmaktır. Bütün bunların yanında tabi ki belediyemizin sosyal, kültürel çalışmalarını da en güzel şekilde halkımızın bilgisine getirmeyi sağlamaktır” dedi. 

“Sosyal medyanın kullanımı günümüzde çok yüksek seviyeye ulaştı”

Reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullandıkları mecralara da değinen Çeken, günümüzde sosyal medya kullanımının çok yüksek olduğunu ama her kesimin de bu mecrayı kullanmadığını, çalışmalarını ona göre yönlendirdiklerini belirterek sözlerini “Tüm dünyada ve ülkemizda hızla gelişen teknoloji aslında kamu ve özel sektörde tüm kurum ve kuruluşları ayni yönde bir iletişim planı yapmaya itmiştir. Özellikle pandemi döneminde evlerine kapanan her kesimden insan internet ve sosyal ağlara yöneldiği için bu alanlarda çok daha hızlı gelişmelerin olmasına neden olmuştur. Pandemi öncesinde de zaten nerdeyse elli yaş altı kesimin tamamı internet ve sosyal ağ kullanıyordu. Bu nedenle tabi ki bizlerde gelişen iletişim yöntemlerine ayak uydurmak için halkımıza en hızlı şekilde ulaşabileceğimiz yöntemleri kullanmak zorundayız. Yazılı ve görsel basının bile sosyal ağlara taşındığı bu dönemde bizlerde kurumsal iletişim bölümü olarak sosyal ağları aktif olarak kullanıyor ayni zamanda her kesime ulaşabilmek amacı ile ayni zamanda kitle iletişim araçlarını da aktif olarak kullanmaya devam ediyoruz. Reklam ve tanıtım mecralarını seçerken hem ulaşabilirlik hemde maliyeti göz önünde bulundurarak seçimler yapıyoruz. Sosyal ağlar hem maaliyet hemde ulaşabilirlik açısından günümüzde en uygun araçlar haline gelmiştir. Bun nedenle yoğunluklu olarak sosyal ağları tercih ediyoruz. Ancak her kesimden vatandaşımızın sosyal ağları kullanmadığı kesindir. Bu nedenle sosyal ağların yanında kitle iletişim araçlarını da kullanarak her kesimden vatandaşımızı belediyemiz faaliyetlerini bilgilendirmek amacı ile aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz.” diyerek bitirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.