Güngördü “Belirsiz nüfus sıkıntısı sürüyor”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, pandemi koşullarının iyileşmesi ve üniversitelerin açılması ile birlikte Girne kentinde yaşanan nüfus sıkıntısının tekrar gün yüzüne çıktığını belirterek “Hükümetten talebimiz bu konunun ivedi bir şekilde gündeme alınması” dedi

Güngördü “Belirsiz  nüfus  sıkıntısı  sürüyor”
13 Ekim 2021 Çarşamba 10:21

banner9

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, uzun zamandır üzerinde durduğu nüfus sorununa tekrar değindi. 

Güngördü, “Covid-19 koşullarının nispeten iyileşmesi, aşılama miktarının artması ve okulların fiziki olarak açılmaya başlanması ile birlikte tabii ki kentteki nüfus yeniden önemli bir gündem olmaya başlamıştır” dedi.

Başkan Güngördü “2011 yılı nisan ayında kent nüfusunun 33200 olarak belirlenmiş olması ve aradan geçen 10 yıl içerisinde Girne kent nüfusunun yeniden belirlenmemesinin sıkıntıları devam etmektedir. Merkezi hükümetten talebimiz en kısa sürede kentlerin nüfuslarının yeniden belirlenmesi veya güncellenmesidir. Böylece Girne Belediyesi hudutlarında yaşayan insanların daha çağdaş hizmet almalarının önüne geçilmemiş olacaktır. Işin mali boyutu yanında belediye kadrolarının düzenlemelerinde de bu büyük bir sorun olarak önümüzde durmakadır. Hükümetten talebimiz bu konunun en acil bir şekilde gündeme alınmasıdır. Hakettiğimiz gerçek oranda bir personel örgütlenmesiyle mali kaynağa ulaşmaktıdr.” diyerek sözlerini bitirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.