Güngördü "Doğu Çevre Yolu şart!"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Çatalköy arasında meydana gelen trafik yoğunluğunu çözmek için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Güngördü "Doğu Çevre Yolu şart!"
07 Ekim 2021 Perşembe 07:47

banner9

Pandeminin normale dönmesi, okulların fiziki eğitime başlaması nedeniyle Girne- Çatalköy arasında meydana gelen trafik yoğunluğu için çalışmalar devam ediyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada “Girne- Çatalköy istikametinde okulların açılmasıyla birlikte trafik sorunu daha da bir çıkılmaz hale geldi. Bunun en büyük etkeni Doğu Çevre Yolu’nun olmamasıdır. Okulların açılmasıyla Girne Merkez ile Final Üniversitesi arasında yaklaşık on tane eğitim kurumu mevcut. Dolayısyla burada ciddi bir şekilde trafik sıkıntısı oluşuyor. Çünkü bu eğitim kurumlarının dışında o bölgedeki iş yerlleri, oteller ve benzeri işletmelerin personellerinin de aynı saatlerde işe giriş çıkışları olduğu için bu yoğunluk çok ciddi şekilde artıyor.” dedi.

“Teknik elemanlarımız çalışıyor”

Güngördü, 2018’de altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı alternatif güzergah konusuna da değinerek “Bu bölgelerde yeni düzenlemeler yapacağız. Belediye, Şehir Planlama Dairesi ve polisin teknik elemanları bu konuyla ilgili çalışmaktadır.

Doğanköy’ü Bellapais’e bağlayacak olan ve belediyemiz tarafından yaklaşık 500 bin TL harcanarak 2018’de altyapısını büyük oranda tamamladığımız bağlantı yolu bu bölgeye büyük rahatlık sağlayacaktır.

Burada eksik olan kısımlara devletimizin yardımcı olması gerekiyor. Nedir bunlar; köprü, asfaltlama ve korkuluklar. Bu konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı’na gerekli bilgileri aktardık fakat bir gelişme yok. Fiziki olarak yolların düzenlenmesi ve geliştirilmesi işi tabii ki bir bütçe meselesi olup bir zaman alacağı aşikardır. Bu nedenle insanların günlük hayatını kolaylaştırmak için dünyanın başka ülkelerinde uygulanan trafik uygilamalarına geçilmesi veya denenmesinin zorunlu olduğu inancındayım” dedi.

“Belirli saatlerde tek yön uygulaması yapılabilir”

Başkan Güngördü, sözlerini “Sabah Girneden Çatalköy’e sadece gidiş yönü kullanılabilir, okul çıkışlarında da bunu tam tersi olarak Çatalköy’den Girne’ye şeklinde uygulayabiliriz. Bunun dünyada örnekleri mevcut. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Daha radikal bir öneri ise okullara ve özel sektöre giriş saatleri yeniden düzenlensin. Mesela okullar sabah sekizde başlıyarsa, işyerleri dokuzda işbaşı yapsın.

Bunun gibi öneriler olabilir. En kısa zamanda bu trafik sorununu çözeceğimizi düşünüyorum.” diyerek bitirdi.

Haber: Berk EMREGÜL


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.