150 Adet MDMA Türü Uyuşturucu Madde İçeren Haplarla Yakalanan Muhammed Lamin 18 Ay Hapis Yatacak

150 Adet MDMA Türü Uyuşturucu Madde İçeren Haplarla Yakalanan Muhammed Lamin 18 Ay Hapis Yatacak
18 Mart 2022 Cuma 17:09

banner9

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanığın aleyhindeki kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Aksun, sanığın işlediği suçların uzun süreli hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğunun altını çizdi.

Aksun, sanığın bulundurduğu uyuşturucunun insan sağlığını tehdit eden türlerden MDMA türü olmasını, uyuşturucunun miktarının külliyatlı oluşunu aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. Aksun, uyuşturucu satıcılarının “uyuşturucu bağımlılık yapmaz, sağlığına iyi gelir, istediğinde bırakabilirsin” gibi yalanlarla uyuşturucu sattığına değindi. Aksun, kamu menfaati gereği bu tür suçlara mahkûmiyet verilirken, caydırıcı ceza uygulanması gerektiğini ve bu nedenle sanığı mahkûm olduğu suçlardan 18 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.