Başbakandan Ukrayna-Rusya Savaşı Açıklaması

Başbakandan Ukrayna-Rusya Savaşı Açıklaması
25 Şubat 2022 Cuma 10:30

banner9

Başbakan Faiz Sucuoğlu, yazılı bir açıklama yaparak, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunu tüm dünyada olduğu gibi bizler tarafından da endişeyle takip edilmektedir” dedi.

Başbakan'ın açıklaması şöyle:

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik askeri operasyon  tüm dünyada olduğu gibi bizler tarafından da   endişe ile takip edilmektedir. İnsanlık, dünya, KKTC, çok kritik bir döneme adım atmıştır. Covid nedeniyle global krizin boyutlarını derinden hissederken, üstüne bir de yanıbaşımızda yaşanan yeni savaşın,  ekonomik yaşama yeni olumsuz etkileri de olacaktır. Öncelikle, Rusya - Ukrayna Savaşı'nın barışçıl yöntemler ve diplomasi ile biran önce sona ermesini yürekten arzu ediyoruz. İnsanların, çocukların bombalarla, kurşunlarla ölmesi, hiçbir nedenle açıklanamaz. Dünya bu dertlerle boğuşurken, Anavatanımızın, göstermiş olduğu yoğun diplomasi mesaisini de yakın takip ediyoruz ve destekliyoruz. KKTC olarak, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın başkanlığında bugün yapılan toplantıda, sorun enine boyuna masaya yatırılmıştır. Gelinen noktada,  halkımızın da endişe ile izlediği bu savaş bizlere bir kez daha göstermiştir ki, haklıdan çok güçlünün hüküm sürdüğü bu acımasız ortam içerisinde, Anavatan Türkiyemizin Garantörlük Hakkı'nın yaşamsal önemi ve devamı, Kıbrıs Türk Halkı için vazgeçilemez bir ihtiyaç olarak kendisini hatırlatmıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.