EL-SEN'den Hükümete 11 Maddelik Öneri

EL-SEN'den Hükümete 11 Maddelik Öneri
10 Şubat 2022 Perşembe 17:50

banner9

El-Sen, UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun KIB-TEK’e ilişkin açıklamalarını eleştirdi: “Yap-işlet veya ‘yap-işlet–devret’ modelleri tamamen KIB-TEK’in özelleştirilmesine yönelik açıklamalardır...”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) ilişkin basında yer alan açıklamalarına eleştirerek, bu açıklamaları “kurumda yaşanan sorunları erteleyip Kıb-Tek’i elden çıkarmaya yönelik” olarak nitelendirdi.

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç tarafından yapılan yazılı açıklamada, “‘Yap İşlet’ veya ‘Yap-İşlet–Devret’ modelleri tamamen KIB-TEK’in özelleştirilmesine yönelik açıklamalardır. El-Sen, bu tür açıklamaları kabul edemez ve şiddetle reddetmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Tamamen Ankara hükümetinin dayatmaları ile Kıb-Tek ile ilgili geliştirilen üretimin ve dağıtımın özelleştirilmesi senaryoları ülkemizi karanlığa ve kaosa sürükleyecektir. TC’nin dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sonrası geldiği nokta ortadadır. Bu nedenle her türlü özelleştirmeye karşı duracağız.”

EL-SEN’DEN HÜKÜMETE 11 MADDELİK ÖNERİ

“Kısa, orta ve uzun vadede Kıb-Tek’in ihtiyacı olan yatırımların bir plan ve program çerçevesinde gerekli adımların atılması” talebini yineleyen Sendika, bu konudaki önerilerini de bir kez daha kamuoyu ile paylaştı.

El-Sen’in 11 madde altında topladığı öneriler şöyle:

“1-Kıb-Tek Yönetim Kurulu tamamen liyakat sahibi ve uzman kişilerden oluşturulmalı.

2-Üretim kapasitemizi bir plan ve program çerçevesinde artırmak için gerekli kararlar alınmalı.

3-Derhal bir Enerji Fonu oluşturulmalı.

4-Elektrikte fiyat ayarlaması gerçekleştirilmeli.

5-İhale Komisyonunda bekletilen Dizel Jeneratör İhalesi sonuçlandırılmalı.

6-Halka daha iyi hizmet verebilmek için araç, gereç ve malzeme ihtiyacı giderilmeli.

7-Acil ihtiyaç duyulan sayaç ihalesi sonuçlandırılmalı.

8-Meclis’teki Kıb-Tek yasası hayata geçirilmeli.

9-Hizmetlerinin daha verimli, daha sağlıklı yürütülmesi için ihtiyaç duyulan gerekli istihdamlar yapılmalı.

10-Aksa ile yapılan sözleşme revize edilmeli.

11-Büyük sermaye gruplarına verilen teşvikler kaldırılmalı.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.