Erhürman: İhalesiz Yakıt Alımını Anayasa Mahkemesi’ne Götüreceklerini Söyledi

Erhürman: İhalesiz Yakıt Alımını Anayasa Mahkemesi’ne Götüreceklerini Söyledi
06 Temmuz 2022 Çarşamba 12:04

banner9

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakanlık önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında 20 Mayıs’ta Kıb-Tek’e ihalesiz yakıt alımı ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun hazırladığı kararnameyi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyetçi Türk Partisi vekilleri ile Merkez Yürütme Kurulu üyeleri bugün sabah Başbakanlık önünde elektrik konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erhürman, UBP-DP-YDP hükümetine sorular da yönelterek bu akşama kadar süre tanıdı. “Ülkenin yakıt ihtiyacı 200 bin ton iken neden 150 bin ton ihaleye çıktınız?” diye soran Erhürman, “PETCO ile imzalanan iki sözleşme ve diğer iki şirketle imzalanan sözleşmeleri açıklamanız için akşama kadar süreniz var” dedi.

Erhürman yine hükümete “Gelen yakıtın kalitesi nedir? Başka kirlenmeye maruz kaldı mı?” diye sorular yöneltti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.