Güney Kıbrıs'ta Karantinaya Alınan Alperen Arabacı, Larnaka’dan Ambulans Uçakla İstanbul'a Döndü

Güney Kıbrıs'ta Karantinaya Alınan Alperen Arabacı, Larnaka’dan Ambulans Uçakla İstanbul'a Döndü
26 Ocak 2022 Çarşamba 13:23

banner9

Güney Kıbrıs’ta Covid-19 testi pozitif çıkan Türkiye Hentbol A Milli Takımı oyuncusu Alperen Arabacı, TC Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a döndü.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Hentbol Takımı, Avrupa Kupası elemeleri için Güney Kıbrıs’a gitmiş, Alperen Arabacı’nın koronavirüs olduğunun öğrenilmesi sonrasında ülkeden çıkışına izin verilmemiş ve sporcu karantinaya alınmıştı.

Arabacı’nın KKTC’ye geçişine izin verilmezken, Türkiye’den direk uçuşla Larnaka’dan alınmasına önce izin verilmemiş yapılan girişimlerin ardından Türkiye’den Kıbrıs’ın güneyine gerçekleşecek direkt uçuşa ‘İnsani uçuş’ adı altında izin verilmişti.

Arabacı teşekkür etti

Sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir an önce sahalara dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Arabacı, “Kaldığım süre boyunca tüm ihtiyaçlarımda bana yardımcı olan herkese sevgilerimi iletiyorum. Uçuş boyunca benimle ilgilenen doktor ve pilotlara da emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Hentbol Federasyonu açıklama yaptı

THF'den konuya ilişkin paylaşılan açıklama şu şekilde:

"Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla bugün İstanbul'a dönüş yapan ve sağlık durumu iyi olan Alperen Arabacı'ya acil şifalar dileriz. Oyuncumuzun Türkiye'ye dönüşü için büyük çaba gösteren Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerimize şükranlarımız sunar, Alperen Arabacı'ya karantina sürecinde desteğini hiç esirgemeyen kardeş ülke KKTC Hentbol Federasyonu ile Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür ederiz."


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.