İhtiyat Sandığı Birikimlerine Uygulanan Yıllık Faiz Oranı % 19’dan % 17’ye Düşürüldü

İhtiyat Sandığı Birikimlerine Uygulanan Yıllık Faiz Oranı % 19’dan % 17’ye Düşürüldü
05 Nisan 2022 Salı 09:18

banner9

İhtiyat Sandığı birikimlerine uygulanan yıllık faiz oranı % 19’dan % 17’ye düşürüldü. Yıl içindeki yatırımlara uygulanan cari faiz oranları ise % 10’dan % 13’e yükseltildi.

Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. İhtiyat Sandığı Yasası'nın 12'nci maddesinin (4)'üncü fıkrasının (B) bendi uyarınca, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren iştirak sahiplerinin hesaplarına uygulanacak olan yıllık faiz oranı %17, iştirakçilere verilecek olan cari faiz oranı % 10 ve avans cari faiz oranı da % 5 olarak belirlendi.

Ayrıca; İhtiyat Sandığı Yasası'nın 12'nci maddesinin (4)'üncü fıkrasının (B) bendi uyarınca, Ocak 2022’den geçerli olmak üzere iştirakçilere verilecek olan cari faiz oranı %10'dan %13'e yükseltildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.