Kar-İş: Bu Şartlarda Toplu Taşımanın Artık Çalışamayacağı da Vurguladı

Kar-İş: Bu Şartlarda Toplu Taşımanın Artık Çalışamayacağı da Vurguladı
10 Mart 2022 Perşembe 17:26

banner9

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, yapılan zamlara tepki gösterdi; TL’nin değer kaybına dikkat çekti.

2021 mayıs ayından bu güne kadar ülkemizde akaryakıta % 149.75 artış gelmesi ve bu günlerde akaryakıta tekrardan yüksek oranda artış geleceği söylenmektedir diyen Topaloğlu; ayrıca ülkemizdeki akaryakıt artışının otomatik olarak ayarlanması ve her geçen gün yapılan fiyat değişikliği toplu taşımacılığı artık kontak kapatma noktasına getirmiştir dedi. Başkan Topaloğlu; ülkemizde toplu taşımacıya akaryakıt için doğrudan destek verilmesinin’ de kaçınılmaz olduğun belirtti.

Kamu hizmeti veren bir sektörde, her gün karşılaştığı ağır zamlar, dövizden kaynaklı gider maliyetlerinin artışı karşısında çaresiz kalan toplu taşımacının artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten Topaloğlu; ülkemizde sürdürülebilir ve kaliteli bir toplu taşımacılık için; hükümetin bir an önce bu sektöre çare üretebilecek bir çalışma başlatmaması halinde ülkemizde tolu taşımacılık diye bir sektör kalmayacaktır dedi.

Toplu taşımacılığın devam ettirilebilmesi için hükümetin toplu taşımacıya akaryakıt ile ilgili doğrudan destek vermesi şart olmuştur.

“BU ŞARTLARDA ÇALIŞAMAYACAĞIZ”

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu tarafından yapılan açıklamada, toplu taşımacılığının bu şartlarda çalışamayacağının altı çizilirken, şirketlerin artık zarar etmeye başladığı ifade edildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.